havadurum

Binlerce konut satılmayı bekliyor

Çanakkale’de konut piyasasında görülmemiş bir durgunluk yaşanıyor. Emlakçılar hem kiralama hem de daire satışı anlamında sessiz, sakin günler geçiriyorlar.

931
Çanakkale emlak piyasasındaki durgunluk sektörün bir diğer temsilcisi olan emlakçıları da vurdu. Binlerce konut satılmayı ya da kiralanmayı beklerken sektörde yaprak dahi kıpırdamıyor. Piyasada uzun süredir durgunluk olduğunu ifade eden Çanakkale Emlakçılar Odası Başkanı Lütfi Dara, Ben bu yıl hiç daire satmadım sözleri ile yaşanan süreci gözler önüne serdi.
 
“Daire satamadım”
Konut üretiminin hızla sürdüğünü ancak fiyatlarda düşüş olmadığını bildiren Çanakkale Emlakçılar odası Başkanı Lütfi Dara; “Piyasa da durgunluk olduğu doğru. Daire sayısının artmasına mı bağlı, yoksa başka nedenler mi? var orasını bilemiyoruz. Daire sayısı arttı. Konut üretimi fazlasıyla var. Ama  sektörde bir hareket yok” dedi. Dara şunları söyledi; “Bir yandan TOKİ, bir yandan müteahhitler  üretim çok fazla. Ama fiyatlarda düşüş yok. Geçen senelere göre yükseliş var. Satış var mı? Yok mu? Müteahhitler satıyor olabilir ama emlakçılar çok satmıyor. Ben de emlakçı olarak kendimden örnek verirsem bu sene hiç daire satamadım. Mutlaka satan vardır. Müteahhit de satıyordur. Ama hızlı ama yavaş. Şu an için piyasada durgunluk var.”
 
“Talep yok”
Kiralık daireler içinde talebin azaldığını ifade eden Başkan Dara; “Okulların kapanma döneminde talep vardı. Öğrenci özellikle giderken çoğunlukla kiralayıp giderler. Okul kapanma döneminde talep vardı. Ama öğrenciler gidince talep azaldı. Ağustos ayında polis, subay atamalarında talep yüksek olur. Üniversite açılınca da talep yüksek olur. İhtiyacı olan soruyor ama yoğunluk aşırı talep yok” dedi.
Paylaş