Binaların cepheleri yenileniyor

Çanakkale Belediyesi cephe iyileştirme çalışmalarına cumhuriyet bulvarında devam ediyor.

737
Çanakkale’de 2003 yılında başlayan cephe iyileştirme çalışmaları kapsamında bir çok caddede bulunan binaların ön cephelerinin iyileştirildiğini belirten belediye yetkilileri; “2003 yılında Çarşı Caddesi batı girişi, güney cephesi pilot alan olarak belirlenerek cephe iyileştirme çalışmalarına Çanakkale Belediyesi koordinasyonunda, ilgili ve duyarlı tarafların bir araya gelerek kendi iradeleri ile aldıkları kararlar doğrultusunda başlanılmıştır. Uygulamanın başarılı bir dayanışma ile sonuçlanmasıyla özellikle pilot bölge civarında talepler artmaya başlamıştır.
 
2003 yılında başlayan Çarşı Caddesi Cephe İyileştirme çalışmaları etap etap devam etmiştir. 7.Etap halinde yapılan Çarşı Caddesi Cephe İyileştirme çalışmaları 2010 yılı Temmuz itibariyle tamamlanmasıyla, Değirmenlik Sokağa ulaşılmıştır. Bu sekiz yıllık süreçte 75 adet bina iyileştirilmiş, toplam 163 adet yapı sahibi ve kiracı ile muhatap olunmuştur. Daha sonra yeni proje alanına geçilmiş, Donanma Çay bahçesinin yan cephesinde ve Yalı Caddesine ve Gümrük Sokağa cepheli 171 adadaki 10 adet yapıda cephe iyileştirmesi yapılmıştır. 
 
Eylül 2009`da başlayan Yalı Caddesi 1. Etap İyileştirme Çalışmaları Aralık 2009 sonu itibariyle tamamlanmıştır. 2011 yılında ise Saat Kulesi Meydanı`nda bulunan binalarda Cephe İyileştirme çalışmaları tamamlanarak meydan estetik görünümü ile kente kazandırılmıştır. 2012 yılında ise Cumhuriyet Bulvarı Sokak Sağlıklaştırma çalışması yapılması planlanmış çalışmalar Değirmenlik Sokak, İnönü Caddesi ve Demircioğlu Caddesi`nin kalan bölümünde sürdürülmektedir. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün teknik elemanlarınca ilk etap olarak Cumhuriyet Bulvarında bulunan binalar için hazırlanan projeler doğrultusunda 01.02.2012 tarihinde Kemalpaşa Mahallesi’nde 13 adet binada cephe iyileştirme çalışmaları tamamlanmıştır” dediler.
Paylaş