havadurum

Bigaspor yükselişte. Bozcaada düşüşte

Bölgesel Amatör Ligin 9. grubunda bitime 3 hafta kala klasman dengeleri değişmeye başladı.
Bigaspor, İlyas Bayram Stadı`nda Mudanyaspor`u 1-0 mağlup etti. Bozcaadaspor Bursa`da Yenişehir Bld.spor`la 2-2 berabere kaldı. Şimdi avantaj 33 puanlı Bigaspor`un eline geçti.

751
Çanakkale kulüplerinin yer aldığı 15 takımlı Bölgesel Amatör Lig (BAL) `de statü gereği Bigaspor ile Bozcaadaspor arasında sezon başından buyana yaşanan yarış yeni bir boyut kazandı. Sona eren hafta sonunda Bigaspor evinde oynadığı maçta Mudanyaspor`u 60. dakikada Bünyamin`in kaydettiği tek golle 1-0 mağlup edip, puanın 33`e çıkardı. Bozcaadaspor, kaptan Serkan (P) ve Kerem`in attığı gollerle Bursa temsilcisi Yenişehir Belediyespor`la 2-2 berabere kalıp, puanını 32`ye taşıdı. Bu sonuçların ardından maratonun bitimine 3 hafta kala Bigaspor baraja kalmama konusunda avantaj sağladı. Bozcaadaspor baraj riski ile karşı karşıya kaldı. Bigaspor 21 Nisan 2013 pazar günü saat 14.30`da İstanbul`da düşme korkusunu yüreğinde hisseden Büyükçekmecespor`la karşılaşacak. Son haftalarda sürekli ivme kaybeden Bozcaadaspor ise aynı gün ve saatte 20 Eylül Stadı`nda kozlarını zirve hedefli Vefa ile paylaşacak. Bir sonraki hafta sonu ise Çanakkale derbisinde Bigaspor`la Bozcaadaspor İlyas Bayram Stadı`nda kapışacak. İşte bu müsabakanın sonucu hangi Çanakkale takımının baraja kalacağında belirleyici olacak.
Bölgesel Amatör Ligde statü
 
BAL‘da 2 (iki) takımla temsil edilen iller; (Çanakkale):
2 takımdan biri TFF 3.Lig’e yükselir, diğer takım küme düşerse, o ilin yerel liginde birinci ve ikinci olan takımlar doğrudan BAL’a yükselir. 2 takımdan biri TFF 3.Lig’e yükselir diğer takım küme düşmezse, o ilin yerel liginde birinci olan takım doğrudan BAL’a yükselir. Küme düşmeyen takım ligdeki sıralaması ne olursa olsun o ilin yerel liginde ikinci olan takım ile baraj müsabakası oynar. 2 takım da TFF 3.Lig’e yükselmez ve küme düşmez ise bu iki takımdan sezon sonu puan tablosunda üst sırada yer alan takım BAL’da kalır, alt sırada yer alan takım yerel lig birincisi ile baraj müsabakası oynar. 2 takımdan biri küme düşerse o ilin yerel liginde birinci olan takım doğrudan BAL’a yükselir. Diğer takım BAL’da kalır. 2 takımın ikisi de küme düşerse o ilin yerel liginde birinci ve ikinci olan takımlar doğrudan BAL’a yükselir. 2012-2013 sezonunda BAL’dan 3.Lig’e çıkamayan ve küme düşmeyen takımlarla, yerel liglerden baraj müsabakaları sonunda veya direk BAL’a çıkan takımlardan 2013-2014 sezonunda BAL’a katılmayacağını bildiren takımların yerine o ilden bir başka takım BAL’a alınmaz.
Paylaş