Bigaspor Şampiyon!

12 kulübün katıldığı 22 hafta süreli Çanakkale Süper Amatör Ligi sona erdi...

600
 
19 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alıp, rakip fileleri 76 kez ziyaret eden ve kalesinde 12 gol gören Lacivert-Beyazlı takım topladığı 59 puanla mutlu sona ulaştı. Bigaspor yeni sezonda Bozcaadaspor’la birlikte Çanakkale’yi Bölgesel Amatör Ligde (BAL) temsil edecek...
 
Süper Amatör Lig
Kalitesi üst düzeyde olmasa da, yöresel rekabete dayalı olarak heyecan ve gerilimi yüksek olan Çanakkale Süper Amatör Ligi bitti. Bigaspor’la Yeni Çanspor sezonun başından son dakikasına kadar büyük bir çekişme içinde yarıştı. Ancak, son maçta Arslancaspor’u 5-1 mağlup eden Bigaspor ipi göğüsledi. Adaspor’la 0-0 berabere kalan Yeni Çanspor 58 puanla klasmanı ikinci sırada tamamladı. Süper Amatör Ligde sadece 1 sezon tutunabilen Yeşil Bayramiçspor ve Harbişspor ile 17 Gençlik İntepespor kategoriye veda ederek, Çanakkale 1.Amatör Ligine düştü. Haftanın diğer maçlarında Özel İdare-spor ile Kepezspor gol düellosu şeklinde geçen maçta 3-3 berabere kaldı. Hastanebayırıspor – Mahmudiye Belediyespor maçında ise gol resitali yaşandı. Taraflar birbirlerinin kalelerine 5’er gol gönderip, sahadan 5-5’lik skorla ayrıldılar.
 
1.Amatör Lig
11 takımın yer aldığı Çanakkale 1.Amatör Liginde 19. hafta geride kaldı. 46 puanlı lider Çan Termikspor ile ikinci sırada bulunan 44 puanlı Lapsekispor yeni sezonda Çanakale Süper Amatör Liginde mücadele etme hakkı kazandı. Son 4 takımın 2.Amatör  Lige düşeceği kategoride Ayvacık Belediyespor, Yeniçiftlik ekibi Ecespor ve Biga Kavaklık Gençlikspor acı sonla karşılaştı. Düşen dördüncü takım ise son 90 dakikaların ardından belli olacak. Hafta sonu bu kategoride Lapsekispor – Ezinespor, Kocatepe Gençlikspor – Barbarosspor, Tarımspor – Gökçeadaspor, Çan Termikspor – Saraycıkspor ve Ecespor – Biga Kavaklık Gençlikspor maçları gösterime girecek. Son eren haftada Kocatepe Gençlikspor deplasmanda Ezinespor’u 1-0, Çan Termikspor dış sahada Gökçeadaspor’u 5-1, Barbarosspor Tarımspor’u 3-2 mağlup etti.
 
Cahit GÖVEREN
Paylaş