Bigaspor Kulübü’nü tanıyalım

Bu sezon futbol takımıyla Bölgesel Amatör Ligte mücadele veren Lacivert-Beyazlı kulüp, sportif yaşamına 1966 yılında başladı

1071
Bigaspor, Çanakkale`nin Biga ilçesinde 1966 yılında Biga Gençlik ile 18 Eylül takımlarının birleşmesi ile kurulmuş olan Spor Kulübü`dür. Futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, satranç, atletizm sporlarında faaliyet gösteriyor..Şimdilerde Bigaspor Kulübünü yönetim kurulu arkadaşları ile birlikte idare eden Başkan M.İrfan Zeren sergilediği yoğun çalışma programı ile takdir topluyor.
 
Tarihsel gelişimi
Biga Gençlik`in renkleri Siyah - Beyaz, buna karşın 18 Eylül takımının renkleri Sarı - Lacivert idi. Biga Gençlik`in Beyaz rengi ile 18 Eylül`ün Lacivert rengi kullanıldı. Sonradan Türk Bayrağı`nın rengi olan Kırmızı da eklenerek, Bigaspor`un renkleri Lacivert - Beyaz - Kırmızı olarak kabul edildi. Yıllarca amatör ligde yer alan Bigaspor, 1984 yılında 3. Lig`in kurulması ile profesyonelliğe adım atmış oldu. 1984-1994 yıllarında profesyonel olarak mücadele eden Bigaspor 1994 yılında 3. Lig`den amatör kümeye düştü. 1994-1997 yıllarında amatör olarak müsabakalara devam eden Bigaspor, 1997 yılında üstün bir performans göstererek tekrar profesyonel 3. Lig`e çıktı. 1998 yılında genel kurulun kabulü ile "Biga Belediyespor" ismini aldıktan sonra 1999-2000 sezonunda yine amatör kümeye düştü. 2000 yılından beri amatör kümede mücadele ederken, sonraki sezonlarda 2 kez Bölgesel Amatör Ligde mücadele verdi. Bigaspor alt yapısından yetişen birçok futbolcu Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe veTrabzonspor gibi takımlarda futbol oynadı.. Tarık Bekbulat, Fevzi Elmas, Hasan Özdemir ve Zeki Özdamar bunlardan birkaçıdır. Biga gençleri tarafından kurulan "Afacanlar" isimli taraftar grubu maçlarında Bigaspor`u yalnız bırakmıyor.
Paylaş