Bigaspor’da Yeni Dönem: Levent Şahin Başkan Seçildi

Bigaspor’un Seçimli Olağan Kongresi, büyük bir katılımla gerçekleşti. Kongrede, Biga Belediye Meclis Üyesi Levent Şahin, başkanlık görevini devralarak yeni yönetimiyle birlikte göreve başladı.

539

Bigaspor, Bölgesel Amatör Lig’den Süper Amatör Lig’e düşmesinin ardından gerçekleştirdiği Seçimli Olağan Kongre ile yeni bir döneme adım attı. Kongrede, Biga spor camiasında tanınan ve Biga Belediye Meclis Üyesi olan Levent Şahin, başkanlık görevini devraldı.

Geçmiş dönem başkanlığını yapan Okan Ergüven, genel kurulda Bigaspor’u borçsuz devrettiklerini açıkladı. Kongrede, yeni yönetim kurulu üye sayısı 9 asil ve 9 yedek üyeden 15 asil ve 15 yedek üye olarak değiştirildi. Bu değişiklik, seçimlerde oy birliğiyle kabul edildi.

Seçimli Olağan Genel Kurul'a Biga Kaymakamı Ercan Kayabaşı, Biga Belediye Başkanı Alper Şen, Biga Kent Konseyi Başkanı Ergün Erkap, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kamu kurum ve kuruşlarının müdür ve daire amirleri, Bigaspor üyeleri ve taraftarları katıldı. Divan başkanlığını Arda Bozkurt yaparken, Erol Şener divan başkan yardımcısı ve Mehmet Yılmaz katip üye olarak görev aldılar. Bigaspor Seçimli Olağan Genel Kurulu, Saygı Duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Faaliyet Raporu, Denetleme Kurulu Raporu, Gelir Gider Hesapları okundu ve oybirliğiyle kabul edildi. Okan Ergüven başkanlığındaki yönetim kurulu, genel kurul üyelerinin oybirliğiyle ibra edildi.

Bigaspor üyelerine seslenen Bigaspor’un yeni Başkanı Levent Şahin; “Değerli Bigaspor üyeleri. Bu yolda sizlerin desteğinize ihtiyacımız var. Birlikte çalışarak kulübümüzü daha iyi bir geleceğe taşıyabiliriz. Deneyimli ekip arkadaşlarımla birlikte bu sorumluluğu üstlenmeye ve kulübümüzü hak ettiği yere taşımaya hazırım” dedi. Üyelik silinmesiyle ilgili Serdar Duman’ın eleştirisine ise Bigaspor’un geçmiş dönem başkanı Okan Ergüven ve Bigaspor yeni yöneticilerinden Semih Özmucur yanıt verdi. Kulübün dernekten spor kulübüne geçişinde üyeliklerin yenilenmesi gerekmesi nedeniyle üyeliklerin düştüğü, yeniden üye olunması gerektiğiyle ilgili ise kulüp yönetiminden taraftarlara çağrı yapıldığı açıklandı. Geçmiş dönem Bigaspor Başkanlarından İbrahim Küçük de bir konuşma yaparak birlik ve beraberlik içinde Bigaspor için çalışmak gerektiğini ifade etti.

“Kulüp binamızı düzenledik”

İlk konuşmayı Bigaspor’un mevcut kulüp başkanı Hasan Okan Ergüven gerçekleştirdi. Kulübün hiçbir borcunun kalmadığını açıklayan Okan Ergüven; “Bundan 1 sene önce olağanüstü genel kurul sonucunda başkanlık görevine geldim. 1 senedir yoğun bir mesai harcadık. İlk geldiğimizde kulübümüzün işletmesi çok kötü durumdaydı. Kulüp binamızı düzenledik. Halı sahamız girilecek durumda değildi. Çocuklarımız şu anda antremanlarını yapıyorlar orada. Sadece statü gereği ligden düşmemiz bizi çok üzdü. Beni tanıyorsunuz. Bigaspor’u ne kadar sevdiğimi, ne kadar üzgün olduğumu hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Söylenecek bir şey yok. Buarada kulübümüzü devrediyoruz. Vergi Dairesi, SSK ve esnaflara kulübümüzün geriye dönük hiçbir borcu kalmamıştır. Yönetici arkadaşlarımın hepsine de teşekkür ediyorum. Levent arkadaşımızın liderliğinde inşallah bu sene üst lige yeniden çıkacağız. Kendilerine hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca bu halı sahayı yaptırırken, bu lokali yaptırırken Doğanlar Mobilya Başkan Yardımcısı Şadan beye, eski belediye başkanımız Bülent beye, deplasman sponsorumuz Kaptanlar Un Fatih beye, bizi asla yalnız bırakmayan Altan Özmucur’a, Semih Özmucur’a teşekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

“Bigaspor’un bir neferi olarak bugüne kadar pek çok görevde yer aldım”

Bigaspor Başkanı Şahin gençlere ve altyapı yatırımlarına öncelik vereceklerini vurgulayarak, “Bugün burada 2005 yılında bile isteye kendime memleket edindiğim Bigamızın en önemli sivil toplum kuruluşlarından olan Bigasporumuzun başkan adayı olmanın verdiği tarifsiz heyecanı yaşıyorum. Bu heyecanı tarif etmek gerçekten çok zor. Bugün sizlere hitap etmenin şerefine ulaştıysam, başta biricik eşim Filiz, ortağım Fatih ve beni ben yapan siz değerli Bigalılara çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar görev aldığım değerli başkanlarıma ve yönetici arkadaşlarıma da sizin huzurunuzda bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Her zaman burada doğmuşçasına yaşadım. İlçemizin kalkınması için elimden gelen desteği her platformda göstermeye çalıştım. Tam 19 yıl önce, 21 yaşında ayak bastığım bu topraklarda tamamen Bigalı olmama 2 yıl kaldı. Bigaspor’un bir neferi olarak bugüne kadar pek çok görevde yer aldım. Kulübümüzün tarihine, başarılarına, zorluklarına tanıklık etme şansı elde ettim. Bugün ise kulübümüzü daha parlak bir geleceğe taşımak için deneyimli bir ekip oluşturduğumu düşünüyorum. Beni kırmayan ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Başkanlık görevim dönemimde Bigaspor’un geleceğe daha sağlam adımlarla hareket etmesi için çok çalışacağız. Bu amaç doğrultusunda deneyimli ve kararlı bir ekip oluşturduk. Hep birlikte kulübümüzün her alanında profesyonel ve etkin bir anlayış çizeceğiz. Altyapı ve gençlik konusunda önem göstereceğiz. Genç yeteneklerimize daha fazla yatırım yaparak, altyapımızı güçlendirip geleceğin yıldızlarını ortaya çıkaracak gerekli adımları atacağız. Olmazsa olmazımız BESYO olacağız. En az bir salon sporu branşında kız ve erkek takımı çıkaracağız. Finansal istikrar konusunda kulübümüzün mali yapısını güçlendirmek ve sürdürülebilir bir ekonomi oluşturmak için profesyonel yaklaşımlar benimseyeceğiz. Yeni sponsorlar ve iş ortaklarıyla sağlam ilişkiler kurarak finansal gücümüzü arttırmaya çalışacağız. Geçtiğimiz dönem halı sahamızı ve kulüp binamızı bize kazandıran başta İbrahim Küçük başkanımıza, Bülent Erdoğan belediye başkanımıza, Biga TSO Başkanımız Şadan Doğan’a kendi adıma teşekkür ediyorum. Sosyal sorumluluk projeleri geliştirip Bigamıza katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

“Bigasporumuzun çok hayırlı yerlere geleceğini biliyoruz”

Bigaspor yönetim kurulu üyesi olarak elinden geleni yapacağını dile getiren Biga Belediye Başkanı Şen; “Levent başkanımızın konuşmasındaki heyecanı hepimiz hissettik. O heyecan sayesinde bugün uzun zamandır düşünülen bir yönetim oluşturmanın en azından bir kısmını halledebilmiş olmanın mutluluğuyla bugün kongremizi yapıyoruz. Bigaspor’un geçmişini, başarılarını, nasıl bu günlere geldiğini iyi bilenlerimiz, burada farklı bir hikayenin yazılmak istendiğini de çok rahat göreceklerdir. O yüzden bizlere görev verdiği için, bu oluşumu ilk andan itibaren bizlere inandırdığı için öncelikle Levent başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Bizler almış olduğumuz görev neticesinde elimizden gelen çabaları kulübümüz için göstermeye devam edeceğiz. Bugün belediye başkanı olarak hitap ediyorum ama yönetim kurulunda diğer arkadaşlarımız gibi normal bir yönetici olarak görev yapacağız. Levent başkanımızın öncülüğünde hangi görev verilirse sorumlu yöneticilik bilinciyle elimizden geleni camiamıza ve memleketimize faydalı bir şekilde kullanmaya gayret edeceğiz. Bu enerjiden Bigamızın ve Bigasporumuzun çok hayırlı yerlere geleceğini biliyoruz” diye belirtti.

“Bigaspor’un da artık fahri bir üyesi olarak sonuna kadar Bigalı hemşehrilerimizin emrinde olacağız”

Biga Kaymakamı Kayabaşı, “Beni ve ailemi çok sıcak bir şekilde karşıladınız. Sizlere teşekkür ediyorum. Ayağımızın tozuyla dün itibariyle Çanakkale’mizin en güzel ilçesi Bigamıza geldik ve görevimize başladık. Allah izin verirse Bigalı hemşehrilerimiz için mesai mefhumu gözetmeksizin bütün enerjimizle Bigalı hemşehrilerimizin refahını yükseltmek, yaşam standartlarını yukarı taşımak için var gücümüzle çalışacağız. İnşallah da muvaffak olacağımıza inanıyorum. Bugün çok güzel bir oluşum için buradayız. Futbolun birleştirici gücünü ben çalıştığım her yerde olumlu olarak hissettim. Bigaspor’umuzun bugün bulunduğu konumdan şaşkınlığımı yaşadım. Çünkü potansiyeli yüksek bir ilçedeyiz. İktisadi ve sosyal imkanları açısından ve geldiğim günden bu yana spor özelinde de futbol aşkının olduğunu gördüm. Bugünden itibaren yapılacak yatırımlarla, Bigalı hemşehrilerimizin sahiplemesiyle de Bigasporumuzun ilk vadede BAL, orta vadede profesyonel lige çıkacağına canı gönülden inanıyorum. Bizler ilçe kaymakamlığı olarak üzerimize ne düşüyorsa, tamamen iletişim kanallarımız açık. Biga’nın bir neferi olarak, Bigaspor’un da artık fahri bir üyesi olarak sonuna kadar Bigalı hemşehrilerimizin emrinde olacağız. Ben öncelikle daha önce görev alan başkan ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Yeni başkan ve yönetimimize de başarılar diliyorum” dedi.

2 yıllık bütçe açıklandı

Süper Amatör Lig'de mücadele edecek Bigaspor’un iki yıllık görev süresi için gelir gider denk bütçesi 7 milyon 300 bin lira olarak açıklandı. Bütçe içinde kira gelirleri 700 bin lira, reklam ve bağış geliri 4 milyon lira, yönetim kurulu bağış geliri 1 milyon lira, aidat gelirleri 100 bin lira ve diğer gelirler ise 1 milyon 500 bin lira olarak tahmini bütçede yer aldı. Gider kalemleri ise genel giderler 1 milyon lira, personel ücretleri 750 bin lira, vergi ödemeleri 7 bin lira, sosyal sigortalar kurumu ve stopaj ödemeleri 50 bin lira, futbol A takımı 5 milyon lira, futbol altyapı takımı ise 450 bin lira olarak açıklandı.

Kaymakam Kayabaşı'ndan penaltı atışları

Bigaspor Başkanı Levent Şahin, Biga Kaymakamı Ercan Kayabaşı'na isminin yazılı olduğu Bigaspor formasını hediye etti.

Biga Kaymakamı Ercan Kayabaşı, Biga Belediye Başkanı Alper Şen ve Bigspor Başkanı Levent Şahin, yaz futbol okulu öğrencilerini ziyaret ederek, minik futbolcularla fotoğraf çektirdiler. Kaymakam Kayabaşı daha sonra penaltı atışı yaparken, renkli görüntüler ortaya çıktı.

Yeni yönetim belirlendi

Yapılan seçim sonucunda yeni yönetim şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu Asil Üyeler:

Levent Şahin (Kulüp Başkanı), Alper Şen, Cihan Ertaş, Kenan Polat, Muzaffer Bozkurt, İlker Çiftçi, Semih Özmucur, Cihan Dangal, İrfan Basmacı, Suat Sarı, Müfit Yardımcı, Hüseyin Turan, Serhat Köstek, İsmail Hakkı Türkbay, Samet Taşkın.

Denetim Kurulu Asil Üyeler:

Mehmet Yılmaz, Mehmet Yılmaztürk, Tezcan Poyraz.

ASKF Asil Üyeler:

Semih Özmucur, İlker Çiftçi, Samet Taşkın.

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler:

Zeki Özdamar, Ahmet Mantar, Mustafa Durak, Erol Şener, Tevfik Başarır, Altan Özmucur, Erhan Baş, Semih Kırbaç, Reyhan Kaçar, Mustafa Ceylan, Volkan Emran, İlker Kılıç, Semih Turhan, Erdinç İşçi, Fatih Mumcu.

Denetleme Kurulu Yedek Üyeler:

Soner Karabulut, Murat Çakıroğulları, Soner Yılmaz.

ASKF Yedek Üyeler:

İrfan Basmacı, Suat Sarı, Müfit Yardımcı.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş