Biga'da utandıran dilekçe

5021
Bigalılar tarafından sevilen ve gönüllerinde taht kuran down sendromlu Soner Dedeoğlu`nun ismi yine Bigalılar`ın isteği ile Barış Caddesi`nde bulunan bir parka verilmişti. İsmin parktan kaldırılarak, yerine `Kutlu Doğum Parkı` adının konulması talebi ilçelileri derinden üzdü. Bigalılar, konuyla ilgili yaptıkları açıklamada; "Soner Dedeoğlu Parkı ismi o parktan kaldırılırsa, tıpkı zamanında tebrik ettiğimiz gibi tepkimizi de koyacağımızın bilinmesini isteriz" dediler. 
 
Bigalıların sevgisini kazanarak gönüllerinde taht kuran Soner Dedeoğlu`nun adı yine Bigalıların isteği ile Barış Caddesi`nde bulunan bir parka verilmiş, Dedeoğlu`nun sevgisi ve adı `Soner Dedeoğlu Parkı` adı ile yaşatılmak istenmişti. Park etrafında yaşayan birkaç vatandaşın parka, `Kutlu Doğum Parkı` adı verilmesi amacı ile Biga Belediyesi`ne imza dilekçesi verdiği haberi Bigalı vatandaşları derinden üzdü. Sosyal medyadan açıklama yapan Bigalı vatandaşlar okudukları haber karşısında dehşete düştüklerini belirterek, adın değiştirilmesi durumunda tepkilerini koyacaklarını belirttiler. Yapılan açıklamaya yüzlerce Bigalı vatandaş destek verirken, yine yüzlerce vatandaş yorumda bulunarak tepkisini dile getirdi. 
 
"Okuduğumuz satırlar karşısında dehşete düştük"
Vatandaşlar konuyla ilgili açıklamalarında; "Bugün bir haber yazısı gördük. Okuduğumuz satırlar karşısında dehşete düştük. Yaşadığı süre boyunca Biga`da hepimizin gönlünde taht kurmuş Soner Dedeoğlu`nun, vefatı sonrasında adı onun anısına Biga Belediyesi`nin aldığı karar ile Barış Caddesi`nde bulunan bir parka verilmişti. Bu haberi aldığımızda çok sevinmiş, Biga Belediyesi`nin bu jestine teşekkür ederek görüşlerimizi dile getirmiştik. Ancak bugün "Soner Dedeoğlu Parkı" civarında oturan bir kesimin(!), parkın eski adı olan "Kutlu Doğum Parkı" adını geri istediğini ve bu doğrultuda imza toplayıp Biga Belediyesi`ne başvurduğunu öğrendik" dediler. 
 
"Dedeoğlu ismi nesiller boyu o parkta yaşayacak"
Bu durumu asla kabul etmeyeceklerini belirten vatandaşlar; "Kimse sevmek zorunda değildir ama saygı duymak zorundadır. Soner Dedeoğlu ismi nesiller boyu o parkta yaşayacak ve o park ile anılacaktır. Konunun takipçisi olacağımızı bildirmekle beraber, eğer Soner Dedeoğlu ismi o parktan kaldırılırsa, tıpkı zamanında tebrik ettiğimiz gibi tepkimizi de koyacağımızın bilinmesini isteriz..." ifadelerini kullandılar.
(Eren Aşnaz)
Paylaş