havadurum

Biga Işıkeli ve Kaldırımbaşı köylerine KADES anlatıldı

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle Biga Kaymakamı Erdinç Dolu’nun eşi Şenay Yerli Dolu, köylerde yaşayan kadınlarla bir araya geldi.

1269

Biga Kaymakamı Erdinç Dolu’nun eşi Şenay Yerli Dolu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Işıkeli ve Kaldırımbaşı köylerinde yaşayan kadınlarla bir araya gelerek, onlara KADES uygulaması hakkında bilgi verdi.

Köy kadınlarından memnuniyet

Yerli Dolu’nun köy ziyaretlerine, İl Jandarma Komutanlığı personelleri Astsubay Gülay Güven ve Psikolog Buse Şen, İlçe Sosyal Hizmetler Müdür Vekili Psikolog Saniye Gül Uçar, Sosyolog Merve Tekkel ve Çocuk Gelişimci Rümeysa Güler de eşlik etti. Işıkeli Köyü Muhtarı eşi Fatma Aktaş, Kaldırımbaşı Köyü muhtarı eşi Hilal Fuçucuoğlu ev sahipliği yaptı.

KADES ve ŞÖNİM hakkında bilgi verildi

KADES uygulamasının yanı sıra, kadınların şiddet gördükleri durumlarda başvurabilecekleri Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM) hakkında da bilgilendirme yapıldı. ŞÖNİM’ler, kadınlara psikolojik, sosyal, hukuki ve ekonomik destek sunan kuruluşlardır. ŞÖNİM’lerin iletişim bilgileri de kadınlara verildi.(Saim Tunçman)

Paylaş