havadurum

Biga Devlet Hastanesi Organ Bağış Haftası'nda vatandaşları bilinçlendirdi

Biga Devlet Hastanesi, Organ Bağış Haftası kapsamında vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla broşür dağıtımı ve bilgilendirme standı açtı. Organ bağışının önemine vurgu yapılırken, hastane yetkilileri organ bağışında bulunan gönüllülere fidan hediye etti.

1123

Biga Devlet Hastanesi, Türkiye genelinde kutlanan Organ Bağış Haftası'nda çeşitli etkinliklerle vatandaşları organ bağışı konusunda bilgilendirmeye devam ediyor. Organ Bağış Birim Sorumluları tarafından Biga Pakt Plus AVM'de açılan bilgilendirme standında, vatandaşlar organ bağışı hakkında detaylı bilgi alırken, broşürler ve organ bağışı ile ilgili notlar içeren ikramlar dağıtıldı. Organ Bağış Haftası'nı vurgulamak amacıyla stantı ziyaret eden Orman İşletme Müdürlüğü personellerine organ bağışında bulunan vatandaşlara fidan hediye edildi. Ayrıca, Başhekim Op. Dr. Emrah Demirci ve Hastane Yönetim Ekibi, organ bağışına dikkat çekerek, gönüllülerden organ bağış formları aldı.

Organ bağışının önemine vurgu yapıldı

Başhekim Op. Dr. Emrah Demirci, organ bağışının önemine vurgu yaparak, "Her bağış yeni bir hayattır. Diyanet İşleri Başkanlığı organ naklinin caiz olduğunu belirtmiş ve organ bağışını insanın insana yapabileceği en büyük yardım olarak tanımlamıştır. Ülkemizde organ bağışları Sağlık Bakanlığı kontrolü ve denetiminde yapılmaktadır. Organ bağışının, geleceğe bırakılacak en büyük miras olduğunu unutmamak gerekir" dedi. Organ bağışı yapmak isteyen vatandaşlar, çeşitli başvuru yöntemleriyle organ bağışında bulunabileceklerini öğrenerek, bilinçlenmeye devam ediyor.

(Esra Güller)

Paylaş