havadurum

Biga'da güreş festivali...

429

 Ege, Akdeniz ve Marmara bölgesinin en önemli organizasyonları arasında yer alan ve her çatımın binlerce kişi tarafından izlendiği deve güreşi sezonu 20 Kasım`da Karpuzlu ve Güllübahçe deve güreşleri ile başladı. 2016-2017 güreş takvimi, 26 Mart`ta Karapınar ve Yazıdere`de yapılacak müsabakalarla sona erecek. Sezonla birlikte deveciler de sabah - akşam ciddi bir antrenman süreci yaşadı.

Toplam 60 çift devenin yer alacağı güreşler, 5 Şubat 2017 pazar günü saat 10: 30`da Çınarlık Mevkii`nde başlayacak. 4 Şubat Cumartesi günü 12: 00-14: 00 saatleri arası kısa bir şehir turunun ardından saat 14: 00`te Deve  Güzellik Yarışması yapılacak. Bu yıl güreşler,`Tek Teke Bağ Bağa Çatal Kapana Güreşecekler` sloganıyla gerçekleşecek.
Bodrum`dan Kanka Gelidonya, Çavdarlı Mustafa, Goca Bodrumlu Tunahan, Al yazmalım Karamba, Germencik`ten Karapınar, Salihli`den Çakır, Bozlar`dan Hanlar, Sarayköy`den Sıla/Serra/ Siyo, Turgutlu`dan Efsane Efe, Parsodan Vabis 1-2-3 gibi ünlü develer Biga Çınarlık Mevkii`nde olacak.
Kaynak:haberler.com
Paylaş