havadurum

Biga’da Cumhuriyet Yürüyüşü ve Gösteriler, Büyüledi

Biga’da Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında yürüyüş ve gösteriler düzenlendi. Yürüyüşe, ilçenin protokolü, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

1501

Biga’da Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında yürüyüş ve gösteriler düzenlendi. Yürüyüşe, Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, ilçenin protokolü, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla Biga’da çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamında, Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlkokulu önünden başlayan Cumhuriyet Yürüyüşü, İstiklal Caddesi, Çan Caddesi ve Muammer Aksoy Caddesi güzergahında devam etti.

Yürüyüşe ilçenin protokolü de katıldı

Yürüyüşe, Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Yürüyüş boyunca vatandaşlar, Cumhuriyet marşları söyledi ve Türk bayrakları taşıdı.

Jandarma atlı birlikleri ve askerlerin gösterileri ilgiyle izlendi

Yürüyüş, Belediye Meydanı’nda sona erdi. Burada jandarma atlı birlikleri ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı askerlerin gösterileri vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Gösterilerde, jandarma atlı birlikleri tören geçişi yaparken, askerler de silah kullanma becerilerini sergiledi.(AA)

Paylaş