Biga Belediye Başkanı Işık "Kapalı Pazar yeri geç başlamadı"
Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, basın temsilcileriyle Biga Şehir Parkı’nda düzenlenen kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi. Basın mensuplarına çalışmalar ile ilgili açıklamada bulunan Işık, daha sonra soruları yanıtladı. Belediye başkanı olduktan sonra dedikodunun ve kara propagandanın toplumdaki yerine tanık olduğunu belirten ışık; “Gerçekten aklımızın ucundan geçmeyen, hiç düşünmediğimiz şeyler sanki Biga Belediyesi’nin projesiymiş gibi sağda solda anlatılıyor. Yapmadığımız, olmayan şeyleri anlatmaya çalışmak da bana biraz ters geliyor. Bizim yaptıklarımızın hepsi meydanda zaten. Belediyecilik ve siyaseti gizli saklı yapılacak bir iş olarak görmüyorum. Biga halkının özellikle önemli projelerde ne düşündüğünü ciddiyetle notlarımız arasına alıyoruz. Onların önerilerini, isteklerini, eleştirilerini göz önünde bulundurarak projelerimize yön veriyoruz” dedi.
“Karalamanın örneğini Pazar yerinde gördük”
Kara propagandanın en büyük örneğin Kapalı Pazaryeri’nin projelendirme sürecinde yaşandığını belirten Işık; “Biz Kapalı Pazaryeri ile ilgili farklı bir çalışma yapmıştık. Ama pazarcı arkadaşlarımız bunu istemediği için projemizi değiştirdik. 12-13 milyonluk ciddi bir projeydi. Pazarcılar istemediği için o projede değişiklik yaptık. Her zaman açık ve netiz. Bugüne kadar da sorulan her soruya yanıt verdik. Zaman zaman rutin bilgilendirmeler ve toplantılar yapıyoruz zaten. Her zaman ulaşılabilen bir insan olmayı hedefledim ve ona göre de çalışıyoruz. İlk göreve geldiğimizde söktüğümüz kapı hala yok. Benim belediye başkanı olduğum süre içerisinde de hiçbir zaman olmayacak. Her isteyen, belediyeye gelen herkes ile ben orada olduğum süre içerisinde görüşme yaptım. Kimseye randevu vermemezlik yapmadım. Bundan sonra da bu şekilde devam edeceğiz” dedi.
“Pazar yeri ile ilgili zaman kaybı yaşamadık”
Kapalı pazaryerinin belirtildiği gibi geç başlamadığını ifade eden Işık; “Geç başlamadı. Bunu temel atma töreninde ve öncesindeki süreçte de defalarca açıkladım. Biz kapalı pazaryeri ile ilgili bir saniye zaman kaybı yaşamadık. Ama proje aşaması, proje ihalesi, yapım ihalesi vardı. Bu bir süreçti. Biz 20 Haziran’da Kamu İhale Kurumu’na dosyamızı hazırladık ve verdik. İhale günü 10 Ağustos tarihine verildi. Arada 50 gün var. Minimum süresi 20 gündür. En az 21 gün sonrasına gün verilir. Bize 50 gün sonrasına gün verildi. 50 gün sonra ihale yapıldı. İki teklif arasında 1.5 milyon lira fark vardı. Bir de bu ihalelerde eşik değer denilen bir rakam var. Bizim bu ihalemiz yine kamunun yayınlamış olduğu yönetmelik ve genelgelere göre çıkan maliyeti 10 milyon 800 bin liraydı. 10 milyon 800 bin liranın altındaki değerler, teklifler aşırı düşükte kalıyor diye reddedilmesi gerekir. Fakat en düşük teklif 10 milyon 500 bin lira, diğeri 12 milyon lira oldu. Biz bunu 12 milyon liraya da verebilirdik. Ama 1.5milyon lira Biga zarar etmesin diye 10-15 günlük itiraz süresi oldu. Eğer 12 milyon olarak verseydik itiraz falan olmayacaktı. 1.5 milyon lirayı kurtarabilmek adına bir on günlük gecikme oldu. O da tamamen mevzuattan kaynaklanan ihaleye giren diğer firmaların itirazı sonucu ortaya çıkan bir süreç oldu. Onun haricinde bu kapalı pazaryerinin yapılması konusunda Allah yukarıda, bizden kaynaklanan bir gecikme, savsaklama gibi bir tavır hiçbir zaman olmadı” dedi.
(Haber Merkezi)