havadurum

Biga Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Biga Devlet Hastanesi arasında protokol imzalandı

Biga Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Biga Devlet Hastanesi arasında imzalanan protokol sayesinde, zihinsel ve bedensel engeli bulunan bireylerin genel anestezi altında ağız ve diş sağlığı tedavileri yapılacak.

1785

bir adım attı. Merkez, tedavisi mümkün olmayan otizm ve gelişim bozukluğu olan çocuklar ile zihinsel ve bedensel engeli bulunan bireylerin genel anestezi altında ağız ve diş sağlığı tedavilerinin yapılabilmesi için Biga Devlet Hastanesi ile protokol imzaladı.

Protokol, Biga Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Emrah Demirci ile Biga Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Özgür Karasu tarafından imza altına alındı. Protokol kapsamında, genel anestezi altında işlem yapılması gereken hastaların tedavileri, merkeze yeni atanan ağız, diş ve çene cerrahisi uzmanı Uz. Dr. Elif Haşımoğlu öncülüğünde, merkezin diş hekimlerince Biga Devlet Hastanesi ameliyathanesinde uygulanacak. Biga Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, bu protokol ile engelli bireylerin ağız ve diş sağlığına erişimini kolaylaştırmayı ve onlara daha kaliteli bir hizmet sunmayı hedefliyor.

(Saim Tunçman)

Paylaş