Biga’da beyaz bayrak sevinci

Biga Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlköğretim Okulu`na, beyaz bayrak verildi.

453
Bayrak verilmesi nedeniyle okul bahçesinde düzenlenen törene, Vali Güngör Azim Tuna, Kaymakam Fatih Genel, Belediye Başkanı Mehmet Özkan, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş ile davetliler katıldı.
 
Vali Tuna, törende yaptığı konuşmada, beyaz bayrak uygulamasının Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle 2006 yılında uygulamaya konulduğunu söyledi. Beyaz bayrak alabilmek için okul içi ve çevresi, idari birim, öğretmenler odası, kütüphane, ısınma durumu, spor ve tiyatro salonu, atölyeler, laboratuvarlar, revir, kantin, tuvaletler ve içme suyu göz önüne alınarak 100 üzerinden en az 90 puan almak gerektiğini belirten Tuna, ``Okulumuz, temizlik ve hijyen açısından proje kapsamında belirlenen kriterleri karşılayarak 100 puan üzerinden 95 puanla beyaz bayrak ve sertifikayla ödüllendirilmiştir`` dedi.
 
Okul müdürü İhsan Şiren ise okullarının sadece temizliği, düzeni ve tertibiyle değil, eğitim öğretim kalitesiyle de adından söz ettirdiğini kaydetti. Konuşmanın ardından okulun gönderine beyaz bayrak çekildi.
Paylaş