havadurum

BİÇAY Katı Atık Yönetim Birliği’nde tesis sevinci

Biga, Çan, Yenice ve Çevresi Katı Atık Yönetim Birliği Başkanlığı’nı yapan Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, birliğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

500
Biga, Çan, Yenice ve çevresinde bulunan toplam 13 belediye için önemli bir çevre sorunu olan katı atıkların bertarafını ve düzenli depolanmasını sağlamak amacıyla kurulan birliğin çalışmalarına tüm hızıyla devam ettiğini belirten Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, kısa zamanda önemli birçok konuyu sonuca ulaştırmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.
 
Kuzu; “Biga, Çan, Yenice ve Çevresi Katı Atık Yönetim Birliğimizce Kurulması Planlanan Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi alanı olarak belirlenen, Biga ilçesi Katrancı ve Emeşe Köyü Kuzeyinde Taşbaşı Tarlalığı mevkiinde bulunan 40,2 ha büyüklüğündeki alanımız için, Orman Genel Müdürlüğü Kadastro ve Mülkiyet Dairesi Başkanlığı’ndan ön izin alınmıştır. Bu alanda tesisin yapılmasında kamu yararı ve zaruret bulunduğuna dair İl Mahalli Çevre Kurulu’nun olumlu kararı alınmıştır. BİÇAY Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi Zemin Etüdleri, ÇED Raporu, Uygulama Projesi İşi ve İnşaat İhalesine Esas Dokümanların Hazırlanması İşine ait ihale yapılmış, buna müteakip hazırladığımız fizibilite raporumuz ve ÇED (Çevresel Etki ve Değerlendirme) raporumuz onaylanarak Çevresel Etki Değerlendirme Belgesi alınmıştır. Son olarak hazırlanmakta olan projemizin kısa zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onaylanmasını beklemekteyiz. Yapmış olduğumuz faaliyetler için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na hibe başvurusunda bulunup, Bakanlığımızdan 100.000 TL hibe alarak, ihale bedelinin yaklaşık %90’ını birlik bütçesinden hiç para harcamadan karşılamış bulunmaktayız. Projemiz onaylanır onaylanmaz inşaat ihalesine çıkılarak, kısa zamanda tesisimizin faaliyete geçmesi için çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecektir. Torunlarımıza bırakacağımız en değerli miras çevredir anlayışıyla, yaptığımız çalışmalarımız sırasında Biga Belediye Başkanı Sayın Mehmet ÖZKAN, Yenice Belediye Başkanı Sayın Veysel ACAR ve tüm birlik üyesi belediye başkanlarına destekleri için çok teşekkür ederim” dedi.
Paylaş