Beyaz örtüyle uyandık

Kent merkezine yılın ilk karı yağdı. Kar yağışıyla birlikte kent merkezi beyaz örtüye bürünürken, alarma geçen Çanakkale Belediyesi ekipleri, sabahın ilk ışıklarıyla şehir merkezindeki ana arterlerde tuzlama ve kar temizleme çalışması yaptı. İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri de trafik akışının yoğun olduğu yerlerde araç sürücülerinin lastiklere zincir takıp takmadığını kontrol ederken, Çanakkale-İzmir karayolunda bulunan Sarımsaklı köprüsü de çökme tehlikesi nedeniyle trafiğe kapatıldı.

984
Geçtiğimiz Pazar gecesi başlayan kar yağışıyla birlikte kent merkezi beyaz örtüye büründü. Uykudan uyanan Çanakkaleliler, sabah saatlerinde etkili olan kar yağışıyla karşılaştı. Etkili olan kar yağışı nedeniyle Çanakkale Boğazı bir saat süreyle transit gemi geçişlerine kapatılırken, araç sürücüleri de kar yağışı nedeniyle zor anlar yaşadı. Kar yağışı sonrasında alarma geçen Çanakkale Belediyesi ekipleri, sabahın ilk ışıklarıyla şehir merkezindeki ana arterlerde tuzlama ve kar temizlime çalışması yaparken, kar yağışına ise en çok sevinen çocuklar oldu. Sabah saatlerinde kendilerini dışarıya atan çocuklar doyasıya kar topu oynarken, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri de trafik akışının yoğun olduğu yerlerde araç sürücülerinin lastiklere zincir takıp takmadığını kontrol etti. Araçlarının üzeri karlarla kaplanan sürücüler ise sabah saatlerinde araçlardaki karları temizlemek zorunda kaldı.
 
Boğaz geçişe kapatıldı
Kent merkezinde etkili olan kar yağışı, Çanakkale Boğazı’nda görüş mesafesinin düşmesine neden oldu. Çanakkale Boğazı, bu nedenle saat 08.30 ile 09.30 arasında bir saat süreyle transit gemi geçişlerine kapatılırken, görüş mesafesinin normale dönmesiyle birlikte Çanakkale Boğazı transit gemi geçişleri yeniden açıldı.
 
Sokak hayvanları unutulmadı
Kent merkezinde başlayan kar yağışı sokak hayvanlarını da olumsuz yönde etkiledi. Beyaz örtüye bürünün kent merkezinde yiyecek bulamayan sokak hayvanlarının imdadına vatandaşlar yetişti. Sarıçay civarına gelene vatandaşlar, yanlarında getirdikleri yiyecekleri sokak hayvanlarına verdi. Bölgede uçan martılara da yem veren vatandaşlar, soğuk havada yiyecek bulamayan hayvanları da unutmadı.
 
Çocuklar kar topu oynadı
Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte kar yağışını gören çocuklar soluğu dışarıda aldı. Aileleriyle birlikte dışarıya çıkan çocuklar, sömestr tatilinin ilk günlerinde doyasıya kar topu oynadı. Uzun süredir Çanakkale’de kar yağışını dört gözle bekleyen çocuklar kardan adam yaparken, beyaz örtüye bürünen kente bu anın tadını çıkardı.
 
Tuzlama çalışmaları sürüyor
Çanakkale’de şehir içi ve şehirlerarası yollarda ise tuzlama çalışması yapıldı. Kent merkezinde belediye ekipleri yollarda tuzlama çalışması yaparken, karayolları ekipleri ise İzmir ve Bursa karayolunda tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan kar yağışı ile birlikte alarma geçen İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri de yollarda denetimlerini sürdürdü. Yoğun kar yağışı ile birlikte sürücüleri denetleyen trafik ekipleri, araçların lastiklerine zincir takmayan sürücüleri uyardı. Uyarıları dikkate alan sürücüler, araçlarına zincir takarak yollarına devam etti.
 
Belediye uyardı
Çanakkale Belediyesi, su seviyesi artan Sarıçay’da taşma tehlikesine karşı vatandaşları uyardı. Belediye hoparlöründen yapılan uyarıda Sarıçay’da artan su seviyesi nedeniyle can ve mal kaybının yaşanmaması için vatandaşların dikkatli olması gerektiği bildirildi. Sarıçay’da yer alan köprüden geçen vatandaşlar ise su seviyesinin arttığı Sarıçay’ı meraklı gözlerle izledi.
Paylaş