Beşiktaş'ın zirve yürüyüşü!

940
Karakartal seriye bağladı
Maçın ilk yarısını Güven Yalçın`ın golüyle 1-0 önde tamamlayan siyah-beyazlı ekip, ikinci yarıyı 10 kişi oynayan rakibi karşısında Larin ve Oğuzhan Özyakup ile bulduğu iki golle sahadan 3-0 galip ayrıldı. Ligde üst üste üçüncü galibiyetini alan Beşiktaş, puanını 28`e yükselterek, 29 puanlı lider Galatasaray`ın ardında ikinci sıraya yükseldi. Sivasspor`da Hakan Arslan devre arasında hakeme itirazından ötürü art arda iki sarı kart görerek oyundan atıldı. Siyah-beyazlı ekip, iyi savunmasını Demir Grup Sivasspor karşısında da sürdürdü. Ligin 12. haftasına kadar 19 gol yiyen Beşiktaş, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve MKE Ankaragücü karşılaşmalarının ardından Demir Grup Sivasspor önünde de kalesini gole kapatarak, üst üste 3. maçında rakibin gol sevinci yaşamasına izin vermedi.
 
İç sahadaki galibiyet serisi 5 maça çıktı
Beşiktaş, evindeki galibiyet serisini 5 maça çıkardı. Ligdeki ilk iki iç saha maçında Fraport TAV Antalyaspor`la 1-1 berabere kalan ve Gençlerbirliği`ne 1-0 mağlup olan siyah-beyazlı ekip, ardından konuk ettiği Yeni Malatyaspor`u 1-0, Medipol Başakşehir`i 3-2, Kasımpaşa`yı 3-0, Büyükşehir Belediye Erzurumspor`u 4-0 ve Demir Grup Sivasspor`u 3-0 yendi.
Ne dediler?
Reha Kapsal (Fotomaç);
Beşiktaş takımı bir klasiği daha yine devam ettirdi. Sergen hoca ile öne geçtiktleri bir maçı yine kaybetmediler. Geldiği günden beri dengeli, akıl koyulmuş oyun ezberi Beşiktaş`ın oyun kültürü olarak artık oturmaya başladı.
"Kan bağı sizi akraba yapar aile yapmaz". "Aile sadakat demektir".
Beşiktaş takımı saha dışındaki sosyal birlikteliğini saha içindeki amaç birlikteliğine çok iyi bir şekilde geçiren, takımdaşlık ve arkadaşlığı üst seviyede olan, birbirlerine duydukları aidiyet duygusu, kulüp ve taraftara karşı başarılı olmak için üstlendikleri sorumluluk bilinciyle hareket eden, ben değil biz diyen oyuncu grubundan kurulu..
 
Turgay Demir (Fotomaç);
En çok tartışılan konudan başlayalım; top çıktı mı, çıkmadı mı?
Birincisi topun tamamının çıkmış olması demek, izdüşümünün çizginin dışında olması demek... Öyle miydi, değil miydi, bunu anlamanın tek yolu o topa üstten ya da tam çizgi hizasından bakmaktır. Yayıncı kuruluştaki görüntü ise çapraz... Yani o görüntüde top ile çizgi arasında boşluk olması çıktığı anlamına gelmez... Bir golü iptal etmek için ise kesin kanıt gerekir... Şüpheyle olmaz! Hukukla şüphe sanık lehinedir ifadesini futbola uygularsak durum şöyledir; şüphe gol lehinedir! Yani tam olarak çıktığına emin olmadığınız bir topa çıktı muamelesi yaparak gol iptal edemezsiniz. VAR da etmedi zaten.
Doğru yaptılar..
(Haber Merkezi)
Paylaş