Beşiktaş'ın zirve aşkı!

632
Konuk ekipte 89. dakikada Efkan Bekiroğlu`nun kaydettiği gol yapılan VAR incelemesinin ardından faul gerekçesiyle geçersiz sayıldı. Beşiktaş`ta ayrıca 1. dakikada Ghezzal, 17. dakikada Cenk Tosun ve 23. dakikada Welinton direkleri geçemedi. İki maç aradan sonra kazanan Siyah-Beyazlı ekip puanını 67`ye yükselterek liderliğini sürdürürken, üst üste üçüncü yenilgisini alan Alanyaspor ise 49 puanda kaldı. Beşiktaş, 34. hafta maçında BB Erzurumspor`a konuk olacak. Alanyaspor ise Denizlispor`u ağırlayacak.
 
Beşiktaş, ligde 4 maç sonra kalesini gole kapadı. Ligde son olarak Yeni Malatyaspor`u 1-0 yendiği maçta gol yemeyen siyah-beyazlı ekip; Gaziantep (2-1), Medipol Başakşehir (3-2), Fenerbahçe (1-1) ve Kasımpaşa (0-1) karşılaşmalarında rakiplerine engel olamamıştı. Beşiktaş`ın ilk golünü atan Cenk Tosun, 3 yıl 3 ay sonra Vodafone Park`ta gol sevinci yaşadı. Beşiktaş`a kiralık olarak bu sezon dönen Cenk Tosun, ligde 3. kez gol sevinci yaşadı.
 
Aytemiz Alanyaspor karşısında sarı kart gören Josef de Souza, cezalı duruma düştü. Bu sezon ayrıca Fenerbahçe, Gençlerbirliği ve Çaykur Rizespor maçlarında sarı kart gören De Souza, cezası nedeniyle 34. haftadaki Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçında forma giyemeyecek. Aytemiz Alanyaspor, ligde üst üste 3. kez sahadan mağlubiyetle ayrıldı. F.T. Antalyaspor`u 4-0 yenen A. Alanyaspor, sonraki 3 karşılaşmada ayrıca İ.H.Konyaspor`u 1-0 ve Gençlerbirliği`ne 2-1 mağlup oldu.
(Yusuf Sonkurt)

Ne dediler?

Spor Yazarları, Siyah-Beyazlı ekibin zorlu mücadeledeki performansını değerlendirdiler...

Mehmet Demirkol - Fanatik
Cenk ve Ghezzal`ın takıma katılışı, alışıldık oyuna hemen dönüşü sağladı. Bu standardı hemen yakalayabilmek, takılıp düştükten sonra zor bir rakibe hiç bir moral bozukluğu olmadan ilk saniyeden itibaren üstünü sağlamak önemli. Cenk ve Aboubakar aynı oyuncular değil ama diğer herkes rolünde olunca iş daha kolay oluyor. Beşiktaş`ı rakiplerinden ayıran da bu sanırım. 

Uğur Meleke - Hürriyet
Beşiktaş`ın önde baskı kabiliyeti belki de ligin en iyisi. Atiba ve Josef başta olmak üzere pas arası konusunda ustalar. Alanyaspor`u geriden çıkarken çok fazla pas hatasına zorladılar. Ayrıca, ilk 11`de Oğuzhan tercihi de doğru netice verdi; Oğuzhan`ın sağ iç rolü o çizgide bir asimetri yarattı: Rosier, Oğuzhan ve Ghezzal`in yakın oynamaları Moubandje`yi çok zorladı.

Alic Ece - Fanatik
Kasımpaşa maçında Atiba`nın olağanüstü mücadelesine takım arkadaşları yeteri kadar katkı verememişti. Alanyaspor maçında solak virtüöz Ghezzal`ın 11`e dönüşü Beşiktaş`ın teknik kalite açısından seviyesini yüzde 51 arttırdı; Rosier ve Larin asıl yerlerine geçti, Welinton-Vida-Ersin geri üçlüsü zaten bir süredir Beşiktaş`ın Atiba ve Josef ile beraber en istikrarlı katkı sağlayan oyuncuları. 

Ömer Üründül - Sabah
Oğuzhan güçsüz, Cenk Tosun ciddi maç eksikliği ve hastalık geçirmesine rağmen görevini en azından ilk 30 dakika yerine getirdi. Cezalı duruma düşen takımın temel direklerinden Josef`te ise belirgin bir güç kaybı açıkça görülüyor. Ghezzal`dan sonra en çok Atiba`yı beğendim. Sergen Yalçın`ın bu maçtan çok önemli bir ders çıkarması lazım. Beşiktaş fizik olarak tam hazır olmadığı maçlarda daha dengeli oynamalı.
(Haber Merkezi)
Paylaş