Beşiktaş'ın en zor randevusu!

1757
Hafif sakatlıkları düzelen Oğuzhan, Kenan Karaman ve Salih Uçan 17 kişilik Ajax kafilesinde yer aldı. Tek sevindirici gelişme Batshuayi`nin oynayabilecek duruma gelmesi. Tam 11 isimden yoksun olarak sahaya çıkacak olan Beşiktaş`ta Sergen Yalçın`ın yarın akşamki mücadelede kalede Ersin Destanoğlu`nu görevlendirmesi bekleniyor. Savunmanın sağında Rosier, solunda ise Rıdvan forma giyecek. Yalçın defansın göbeğinde elindeki tek stoper Serdar Saatçı ile Josef`i oynatmayı düşünüyor. Orta alanda Salih, Can Bozdoğan, Oğuzhan olacak. Kanatlarda Gökhan Töre ile Kenan ve ileri uçta Batshuayi forma giyecek.
 
Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Ajax maçının 11`ini kurmakta zorlanıyor. Şampiyonlar Ligi`nde yarın oynanacak karşılaşma öncesi, siyah-beyazlılarda 10 futbolcunun sakatlığı, 1 isminse hastalığı bulunuyor. Kara Kartal`da Atiba, Alex Teixeira, Pjanic, Ghezzal, Welinton, Vida, Larin, N`Koudou, Mehmet Topal ve Necip`in sakatlığı bulunuyor. Montero ise koronavirüse yakalandığı için forma giyemeyecek. Ligde kart cezalısı olan ve Altay karşısında oynayamayan Rosier ise Ajax deplasmanında 11`de olacak. İzmir`de golle buluşan Güven Yalçın ise UEFA`ya bildirilmediği için yok.
 
Can Bozdoğan ilk kez oynayacak
Orta sahada büyük sorun yaşayan Beşiktaş`ın elinde bu bölge için 2 isim bulunuyor. Birincisi tecrübe abidesi Josef, diğeri ise 20 yaşındaki futbolcu Can Bozdoğan. Sezon başında Schalke`den 350 bin euro`ya kiralanan gurbetçi oyuncunun şans bulmasına kesin gözle bakılıyor. Can, Ajax deplasmanında kariyerinin ilk Şampiyonlar Ligi maçını oynamaya çok yakın.

Ajax - Beşiktaş maçı için UEFA`dan VAR`a skandal atama!
UEFA, Salı günü oynanacak Ajax-Beşiktaş maçı için VAR`a skandal bir atama yaptı. Eintracht Frankfurt - Fenerbahçe maçında Sarı-Lacivertlilerin penaltısını tekrarlatmayan Massimiliano Irrati yine aynı görevde olacak.
 
Beşiktaş `ın Şampiyonlar Ligi`nde Ajax`la Johan Cruyff Arena`da oynayacağı karşılaşmayı Fransa`dan Benoit Bastien yönetecek. Yarın saat 19.45`te başlayacak mücadelede Bastien`in yardımcılıklarını Hickham Zakrani ve Auleien Berthomieu yapacak. UEFA, VAR`a ise skandal bir atama yaptı. Eintracht Frankfurt - Fenerbahçe maçında sarı-lacivertlilerin penaltısını tekrarlatmayan Massimiliano Irrati yine aynı görevde olacak.

Sergen Yalçın, oyuncularını motive ediyor; 
 "Bahane yok, savaşacağız!"
Devler Ligi`nde yarın akşam Ajax`la karşı karşıya gelecek olan Siyah-Beyazlılar, bu mücadeleye tam 12 eksikle çıkacak. Batshuayi, Oğuzhan ve Salih dışında sakatlığı bulunan isimlerden dönüş yapabilen isim yok! Maç öncesinde dün yapılan idmanda oyuncularına seslenen Sergen Yalçın, "Birçok eksik oyuncumuz var. Ama bahanelerin arkasına saklanmayacağız. Ajax karşısında yüreğimizi sahaya koyup bitiş düdüğüne kadar savaşacağız" dedi.
 
UEFA Şampiyonlar Ligi`nde C Grubu ikinci maçında yarın akşam Ajax`a konuk olacak Siyah-Beyazlılar, sakatlık kabusunu atlatamadı. Süper Lig `de oynadıkları Altay mücadelesinde birçok eksikle çıkması sebebiyle İzmir deplasmanından eli boş dönen Beşiktaş, Hollanda ekibiyle yapacağı maç öncesinde de büyük sıkıntı yaşıyor. Sakatlıkları süren; Welinton Souza, Domagoj Vida, Atiba Hutchinson, Mehmet Topal, Miralem Pjanic, Necip Uysal, Rachid Ghezzal, Kevin N`Koudou, Alex Teixeira ve Cyle Larin ile Kovid-19 pozitif olan Javier Montero ve Şampiyonlar Ligi listesinde yer almayan Güven Yalçın, kadroya dahil edilmedi.
3 isim genç takımdan
Siyah-Beyazlılar`da sakatlıklarını atlatan Michy Batshuayi, Oğuzhan Özyakup ve Salih Uçan, kafilede yer aldı. Elinde kırık oluşan Kenan Karaman da listeye eklendi. Eksik isimlerin çok olması sebebiyle kadro oluşturmakta büyük güçlük yaşayan teknik direktör Sergen Yalçın, şu isimleri Hollanda`ya götürdü: Ersin, Mert, Rosier, Rıdvan, Josef, Salih, Batshuayi, Oğuzhan, Gökhan, Can Bozdoğan, N`Sakala, Kenan, Serdar Saatçı, Umut Meraş, Berkay Vardar, Demir Ege Tıknaz, Emirhan Delibaş. Kadroda yer alan 3 ismin genç takımdan olması dikkat çekti.
 
`Eli boş dönmeyiz!`
Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, dün yapılan son takım idmanı öncesinde oyuncularıyla bir araya geldi. Tecrübeli çalıştırıcı, "Kadromuzda birçok eksik oyuncumuz var. Ama bahanelerin arkasına saklanmayacağız. Ajax karşısında yüreğimizi sahaya koyup skor ne olursa olsun bitiş düdüğüne kadar savaşacağız. Hiçbir şeye takılmadan mücadelemizi sürdürürsek Hollanda`dan eli boş dönmeyiz" diyerek oyuncularını motive etti.
(Fotomaç-Sabah)

 

Paylaş