havadurum

Berti Levi Kimdir? İsrail’de Yaşayan Türk İş İnsanı Berti Levi’nin Hayatı

Berti Levi, Türkiye ve İsrail arasında kültürel ve ticari ilişkileri geliştirmeye çalışan bir isimdir. Berti Levi, son olarak Filistin-İsrail arasındaki çatışmalar hakkında CNN TÜRK’e açıklamalarda bulundu. Peki, Berti Levi kimdir? Berti Levi’nin hayatı, işleri ve savaş yorumu nasıldır? İşte Berti Levi hakkında merak edilenler…

984

Berti Levi, İsrail’de yaşayan ve başarılı bir iş hayatına sahip olan Türk iş insanıdır. Berti Levi, hem Türkiye hem de İsrail arasında köprü kurmaya çalışan bir isimdir. Berti Levi, son dönemde Filistin-İsrail arasındaki çatışmalarla ilgili CNN TÜRK’e konuştu. Peki, Berti Levi kimdir? Berti Levi’nin hayatı nasıldır? İşte Berti Levi ile ilgili tüm bilgiler…

Berti Levi kimdir?

Berti Levi, 1960 yılında İstanbul’da doğdu. Babası Türk, annesi ise Bulgaristan göçmeni bir Yahudi idi. Berti Levi, çocukluğunu ve gençliğini İstanbul’da geçirdi. Liseyi Robert Kolej’de okudu. Ardından Boğaziçi Üniversitesi’nde işletme eğitimi aldı.

Berti Levi, üniversite yıllarında girişimcilik ruhuyla tanındı. Öğrencilik hayatı boyunca çeşitli işlerde çalıştı ve kendi işini kurdu. 1984 yılında mezun olduktan sonra askerlik görevini yaptı.

Berti Levi, askerlikten sonra İsrail’e yerleşmeye karar verdi. İsrail’de bir tekstil firmasında çalışmaya başladı. Bir süre sonra kendi tekstil şirketini kurdu. Berti Levi, tekstil sektöründe büyük başarılar elde etti. Türkiye ve İsrail arasında ticari ilişkiler geliştirdi.

Berti Levi, tekstil sektörünün yanı sıra gayrimenkul, turizm, enerji ve teknoloji alanlarında da yatırımlar yaptı. Berti Levi, bugün İsrail’in en zengin ve en etkili iş insanlarından biri olarak kabul ediliyor.

Berti Levi’nin Sosyal Hayatı

Berti Levi, hem Türkiye hem de İsrail vatandaşıdır. Berti Levi, iki ülke arasında sık sık seyahat eder. Berti Levi, Türkiye’ye olan bağlılığını ve sevgisini her fırsatta dile getirir.

Berti Levi, evli ve üç çocuk babasıdır. Eşi Nurit Levi ile 1988 yılında evlendi. Çocuklarının isimleri Eran, Elad ve Eyal’dir. Berti Levi, ailesiyle birlikte Tel Aviv’de yaşamaktadır.

Berti Levi, sosyal sorumluluk projelerine de önem vermektedir. Berti Levi, Türkiye ve İsrail arasında kültürel ve eğitim alışverişini desteklemektedir. Berti Levi, ayrıca çeşitli vakıf ve derneklere bağışlar yapmaktadır.

Berti Levi’nin Filistin-İsrail Yorumu

Berti Levi, Filistin-İsrail arasındaki çatışmalara ilişkin CNN TÜRK’e konuştu. Berti Levi, barış yanlısı bir tutum sergiledi. Berti Levi, şunları söyledi:

"Ben burada 30 yılı aşkın süredir yaşıyorum. Bu süre içinde çok şey gördüm. Ama bu kadar acımasız bir saldırıyı ilk kez görüyorum. Gazze’de binlerce masum insan ölüyor. Bu çok üzücü bir durum.

Ben hem Türk hem de Yahudi’yim. Benim için her iki tarafın da haklı olduğu noktalar var. Ama bu sorunun çözümü savaş değil, diyalogdur. Ben her zaman barıştan yanayım.

Ben burada Türkiye’yi temsil ediyorum. Türkiye, hem İsrail hem de Filistin için önemli bir ülkedir. Türkiye, bu bölgede barışın sağlanması için önemli bir rol oynayabilir. Ben de bu konuda elimden geleni yapmaya çalışıyorum." (Haber Merkezi)

Paylaş