Belgesiz işyeri kalmayacak

Tarım İl Müdürlüğü katkılarıyla Çanakkale Esnaf ve Sanatkar Odalarına kayıtlı işletmelere yönelik verilen Temel Gıda Hijyen Eğitiminin tamamlanmasının ardından başarılı olan işletmelere törenle sertifikaları verildi.

763
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın işbirliğiyle ekmek üretim ve satış yerlerinde çalışan personele yönelik “Temel Gıda Hijyen Eğitimi” sonrasında, Çanakkale’de kursu başarıyla tamamlayan toplam 200 işletmeye sertifikaları verildi. Esnaf ve Sanatkârlar Odası binasında gerçekleşen törende; 30 Kasım 2012 tarihinde ekmek üretimi yapan ve yanlarında usta çalıştıran işletmelere yönelik bir gün düzenlenen “Temel Gıda Hijyen Eğitimi” ile sertifika almaya hak kazanan işletmeler adına 15 oda başkanına sertifikalarını ise Çanakkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Akkuş takdim etti.
 
Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Vurucu sertifika töreninde yaptığı konuşmada yeni yönetmelik gereği zorunlu hale gelen eğitimlerin 2013 yılında da devam edeceğini belirterek;” Tarım İl Müdürlüğünün katkılarıyla düzenlediğimiz bir günlük hijyen eğitimi sona erdi. Çanakkale’de devam edecek eğitimlerle yakında belgesiz bir işletmecimiz kalmayacak. 2013 yılında da bakkal ve büfeler gibi küçük işletmeler için bu eğitimlerimizi sürdüreceğiz. İnşallah belgesiz işyeri kalmayacak” dedi.
 
Tarım İl Müdürü Mustafa Akkuş ise medeniyet çerçevesinde daha kaliteli ürünler üretilmesi konusunda adımlar atılmasının ülke adına memnuniyet verici olduğunu kaydetti. Törende, Çanakkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Akkuş, Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Vurucu ve Esnaf ve Sanatkârlar Odasına bağlı toplam 15 oda başkanı hazır bulundu.
 
01.01.2013 tarihi itibari ile ilgili yönetmelik gereğince ekmek ve unlu üretim yapan tüm işletmelerde asılı bulunması gereken bu belge ile ilgili eğitimlerin 2013 yılında da süreceği ve belgesiz olan işletmelere para cezası getirileceği belirtildi.
Paylaş