Belediye personeli, iftarda buluştu...

865

 Çanakkale Belediyesi, her yıl geleneksel olarak düzenlediği çalışanlarının iftarını bu yıl da tekrarlayarak, personelleri bir araya getirdi. Belediye Çalışanları Eğitim, Sosyal Tesis ve Sendika Binası bahçesinde düzenlenen iftar programına Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, belediye personeli ve aileleri katıldı. Belediye Başkanı Gökhan, iftar programının ardından, konuşma yaptı. İsrafın öneminden bahseden Başkan Gökhan, hiçbir şekilde israf etmemek gerektiğini söyledi. Çanakkale’nin güzel bir yer olmasında gayret gösteren personeline sonsuz teşekkürlerini ileten Gökhan, çalışmalarında başarılar diledi. 


“Bu kent eğer yaşanabilir bir kent olarak algılandıysa buradaki en büyük pay sizindir”
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Biz, bu dünyada yaşarken adaletli bir şekilde verilen nimetleri israf etmeden, hep birlikte, paylaşarak kullanır ve birbirimizin haklarına el uzatmazsak, özellikle fakir, fukaranın haklarını gözetmezsek işte o zaman kul hakkını üstümüzde tutarız. Bu kentte güzel işler, kamu kaynaklarını iyi yönetmek ve herkese eşit olarak ulaşmasını sağlamak için mücadele etmeliyiz. Bugüne kadar bu mücadelenin içinde yer aldınız. Bu kent eğer yaşanabilir bir kent olarak algılandıysa buradaki en büyük pay sizindir. Sizlerin sayesinde, sizin çalışmalarınız karşılığında bu kent yaşanabilir bir kent oldu. Çanakkale’ye gelen herkes, bu kente yerleşmek için can atıyor. Çünkü bu kentte huzur, barış, özgürlük, adalet var. Bu kentte hiç kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden, kardeşçe hep beraber olanaklarımızı paylaşıyoruz, birbirimizin haklarına el uzatmıyoruz. Kul hakkı korkusundan dolayı bize verilen görevleri ve kazançlarımızı alnımızın teriyle hak etmek için çaba gösteriyoruz. Sizler de aynısını yapıyorsunuz. O bakımdan sizleri de bir kez daha tebrik ediyor, bundan sonraki çalışmalarınızda da başarılar diliyorum” dedi.

“Yoksullukla mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz”
Belediye Başkanı Gökhan; “Kuranda bir emir vardır, ‘Sizlere yiyin, için diye nimet verdim ama asla israf etmeyin’ diyor. Buradaki hedef de ‘İsraf etme çünkü aç, açıkta olan insanlarla paylaş’tır. Fakat maalesef İslam dünyasında gördüğümüz manzaralar, bize yakışmayan manzaralardır. Açlıktan çocuklar ölüyor, anneler ölüyor. Bu İslam dünyasına yakışmıyor ve bunlar ne yazık ki, hep İslam ülkelerinde oluyor. Paylaşmasını bilmezsek ve fakiri, yoksulu düşünmez de el uzatmazsak bunun vebali de bizim üstümüzedir. Bir ekmek parası için topraklarımıza geliyorlar, daha iyi bir yaşama doğru giderken denizlerimizde can veriyorlar. Bunlar, insanlığa yakışmayan manzaralar. Bununla ilgili her zaman, her yerde sesimizi yükseltmeliyiz. Umarız herkes, bunu bu şekilde algılar ve mücadele etmekten vazgeçmez. Orta Doğuda, Filistinli kardeşlerimize, Gazze’deki kardeşlerimizin üstüne bombalar yağıyor, insanlar ölüyor. Fakat o mücadelede yeteri kadar yer alamıyoruz. Artık bizim bu bağlamda rol almamız gerekir ve bu konuda ne gerekiyorsa yöneticilerimizin arkasında dimdik durmamız gerekir. Eğe biz geri adım atarsak, ‘banane’ dersek yarın, öbür gün bizim de başımıza gelebilir. Onun için dayanışma içerisinde olmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.
(Baykal Sağlam)
Paylaş