havadurum

Belediye meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi

30 Mart seçimlerinin ardından oluşan Çanakkale Belediye Meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi. Pasta kesimi ile başlayan meclis toplantısında birlik ve beraberlik mesajı verilirken, önceliğin Çanakkale halkı olduğu vurgulandı.

1103
 
 
Çanakkale Belediye Meclisi ilk toplantısını dün Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın başkanlığında gerçekleştirdi. Tüm meclis üyelerinin eksiksiz katıldığı, 20 CHP, 10 AKP, 1 MHP`li üyeden oluşan Çanakkale Belediye Meclisi, toplu fotoğraf çekimi ile başladı. Fotoğraf çekiminin ardından pasta kesiminin yapıldığı toplantı, CHP, AKP ve MHP grubu üyelerinin isim ve mesleklerini söyleyerek kendilerini tanıtmaları ile başladı. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, meclisin açılış konuşmasında yerel seçimlerin barış ve huzur ortamı içinde geçtiğini ifade ederek herkese teşekkür etti. “2014 yerel seçimlerini yeni bitirdik” diyen Başkan Gökhan, “Çanakkale`de tüm adaylar gerek başkan adayları gerekse belediye meclis üyesi aday arkadaşlarımız yoğun bir tempo ile seçim sürecini geride bıraktık. Çanakkale halkı, Cumhuriyet Halk Partisi adayı olarak bana, bir 5 yıl daha görev yapmak üzere tercihte bulundu, güven oyu verdi. Dolayısıyla ben de siz seçilen meclis üyelerimiz ile beraber 2014-2019 yerel yönetim için çalışmalarımıza başladık. Ben bu bağlamda özellikle Çanakkale`de güzel bir seçim dönemi geçirdiğimiz için, barış içinde bu süreci tamamladığımız için herkese teşekkür ediyorum, Çanakkale halkına teşekkür ediyorum. Bizler Çanakkale halkının gösterdiği bu teveccühe uygun olarak meclisimizde yine halkımızın yararına uygun olarak işler yapacağımıza inanıyorum. Geçmiş dönemlerde de yine muhalefet partilerimiz vardı, iktidardaki partinin üyeleri ile beraber eşitlik anlayışı içinde, demokrasi anlayışından sapmadan, herkese söz hakkı vererek, bütün eleştirileri dikkate alarak görev yapmıştık. Bundan sonra da yine aynı anlayış ile görevimizi yapmaya devam edeceğiz. Çünkü hepimizin tek amacı vardı, seçimlerde de bunları deklare etmiştik, bizler, Çanakkale halkına hizmet edeceğimizden bahsettik, onlar oylarını verdiler, tercihler de bu şekilde oluştu. Çanakkale Belediye Meclisi 20 Cumhuriyet Halk Partili, 10 Adalet ve Kalkınma Partili üye ve bir tane de Milliyetçi Hareket Partili üye olarak oluştu” ifadelerini kullandı.
 
 
“Hukuki sorumluluk altındayız”
“Ben tekrar sizleri tebrik ediyorum, kutluyorum” diyen Başkan Gökhan, “Seçim dönemini tamamladık, yeni 5 yıllık çalışma dönemimiz başladı. Seçimler sırasında tüm adaylar çeşitli öngörülürde bulunmuştu, projeleri vardı. Elbette benim de projelerim vardı, belediye meclis adayı arkadaşlarımızla birlikte bunları öngörmüştük. Bundan sonraki süreçte de diğer aday arkadaşlarımızın projelerinden yararlanacağız. Onların içinde de kayda değer, dikkate alınması gereken projeler vardı. Hiçbir kıskançlık göstermeden, `o, onun projesiydi, bu, bunun projesiydi` demeden halkımızın hizmetine sunmaya çalışacağız. Bu noktada sizlere tekrar başarılar diliyorum. Hepinizin bu emekleri inşallah zayi olmayacaktır. Çok yoğun bir çalışma dönemi geçireceğimize inanıyorum. Şunu unutmama-lıyız, belediye meclis üyesi olduktan sonra hepimiz hukuki sorumluluk taşıyoruz. Burada verdiğimiz her oy, bizi hukuken bağlar” şeklinde konuştu.
 
 
Yeni ve eski üyeler temennilerini aktardılar
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın konuşmasının ardından AKP Grup Başkanvekili Kadir Eren Kemerli, “2014 seçim dönemini tamamladık, bugün hepimiz bir aradayız. Çanakkale`ye çok daha yararlı, çok daha faydalı çalışmaları hep birlikte yapacağımıza inanıyorum” derken, MHP grubunun tek üyesi Mustafa Doğan ise “Çanakkale hepimizin sevdası, Çanakkale`ye yapılacak hizmetlerde gerek başkanın gerek meclisimizin yanında olacağımızı ifade etmek istiyorum” dedi. CHP Grup Başkanvekili Celal Karakaş ise 2014-2019 dönemi ilk konuşmasında “Geçmiş mecliste arkadaşça başladık, dostça bitirdik. Bu meclisin de böyle olacağına inanıyorum. Önceliğin Çanakkale`de ve Çanakkale halkında olacağını da belirtmek istiyorum. Ben inanıyorum ki bu meclis çatısı altında olan tüm arkadaşlarımız, `önce partim` demeden, `önce Çanakkale` diyeceklerdir. Çanakkale halkına hizmet etmek için çalışacaklardır” ifadelerini kullandı. Grup Başkanvekillerini dışında CHP grubu üyesi Muzaffer Özgen ve AKP grubu üyesi Tülay Ömercioğlu da gelecek döneme ilişkin dilek ve temennilerini ifade ettiler.
 
 
Paylaş