Belediye kent için çalışıyor

Çanakkale Belediyesi, kentin pek çok noktasında yürüttüğü alt ve üstyapı düzenlemeleriyle vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor.

496
 
 
Barbaros Mahallesi Sülün Sokak`ta tamamlanan alt yapı çalışmalarının ardından gerçekleştirilen üst yapı çalışmaları kapsamında yaya yolu düzenlemelerine devam edilirken, kaldırımların parke taş ile döşenmesi tamamlandıktan sonra araç yolu asfaltlama çalışmalarına başlanacak. Öte yandan, Esenler Mahallesi`nin önemli trafik akslarından biri olan Ahmet Piriştina Caddesi`nde de asfaltlama çalışmaları tamamlandı. Toplamda 3 bin 100 metrelik Caddenin ikinci etap çalışmaları kapsamında daha önceden tamamlanan altyapı, zemin iyileştirme ve yaya yolu düzenleme çalışmalarının ardından gerçekleştirilen asfaltlama çalışmaları da sona erdi. Cadde üzerinde devam eden yol çizgisi boyama işlemlerinin ardından cadde tamamen yaya ve araç trafiğine açılmış olacak.
Yine Esenler Mahallesi Adnan Menderes Caddesi üzerinde üç parselden oluşan ve toplamda 18 bin metrekarelik bir alanda yeni park alanı çalışmaları sürdürülüyor. Daha önce bir parselde gerçekleştirilen çocuk oyun alanı düzenlemesinin ardından çalışmalar, kalan parsellerde devam ediyor. Kentliler için oluşturulacak bu sosyal alanda, futbol sahası, koşu pisti, engelli kentlilerin de kullanabileceği fitness aletleri ile çocuk oyun alanları bulunacak. Kamelyaların yerleştirileceği park alanındaki çalışmalar, peyzaj ve çevre düzenlemesi ile son bulacak.
Paylaş