havadurum

Belediye’den 18 Mart mesaisi

Çanakkale, 18 Mart Deniz Zaferi’ne hazırlanıyor.

511
 
18 Mart tarihinde ilk törenin düzenleneceği Cumhuriyet Meydanı’nda hummalı bir çalışma gerçekleştiriliyor. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın katılacağı törenler öncesi Çanakkale’de bir dizi onarım ve bakım çalışmaları yapılıyor. Cumhuriyet Meydanı’ndaki parke taşlar ekipler tarafından onarılırken, çelenk sunma töreninin düzenleneceği Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtı da bakımdan geçirildi.
 
Öte yandan Çanakkale Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri eş zamanlı olarak kent genelinde çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Temizlik çalışmaları kapsamında kentin ana arterleri yol süpürme araçlarıyla temizlenirken, yayaların yoğun olarak kullandığı alanlarda da temizlik çalışmaları gerçekleştirildi.
 
18 Mart törenleri
Çanakkale’de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Deniz Zaferi nedeniyle törenler düzenlenecek. Çimenlik Kalesi`nde düzenlenen açılış töreni ve övünç madalyalarının takdimiyle başlan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi`nin 97. yıldönümü kapsamında 18 Mart Stadyumu’nun yanı sıra Gelibolu Yarımadası’nda da törenler gerçekleştirilecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılamayacağı törenlere Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaşın katılması bekleniyor.
 
18 Mart Pazar günü saat 08.30`da Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk sunma töreni gerçekleşecek. Törenin ardından katılımcılar, 18 Mart Stadyumundaki törene katılacak. 18 Mart Stadyumu’nda mehteran bölüğünün konseri ile başlayacak olan törende Vali, belediye başkanı ve garnizon komutanı tarafından altın madalya bayrağa toka edilecek. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam edecek törende Vali, Belediye Başkanı ve Boğaz Garnizon Komutanı vatandaşların bayramını kutlayacak. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların yapılacağı tören resmi geçit ile sona erecek.
 
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait gemiler halkın ziyaretine açılacak. Sabahki törenlerin ardından Şehitler Abidesi`nde ayrı bir tören düzenlenecek. Şehitler Abidesi’ndeki törenin ardından Çanakkale Boğazı`nda da resmi geçit töreni gerçekleşecek. 25 Mart tarihine kadar devam edecek etkinlikler konser ve havai fişek gösterileriyle sona erecek.
Paylaş