Bayramiç’te okullarda deprem ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi

Bayramiç’te tüm okullarda eş zamanlı deprem ve tahliye tatbikatı yapıldı. Afet bilincini artırmayı amaçlayan tatbikatta, tahliye süreleri 2 dakika içinde tamamlandı.

763

Bayramiç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, ilçedeki tüm okullarda eş zamanlı olarak deprem ve tahliye tatbikatı yapıldı. 19 Şubat 2025 Perşembe günü saat 11.20’de başlayan tatbikat, öğrenci ve velilere doğal afet bilinci kazandırmayı amaçlandı.

Afet hazırlık ve tahliye planlarına uygun olarak gerçekleştirilen tatbikatlarda, ortalama bina tahliye süreleri 1,5 ila 2 dakika arasında ölçüldü. Tatbikat süresince engelli öğrencilerin tahliyesi, afet sonrası yoklama ve öğrencilerin ailelerine güvenli şekilde teslim edilmesi gibi kritik aşamalar da yerinde uygulamalı olarak yapıldı.

Tatbikat kapsamında okulların afetlere hazırlık durumu incelenirken, eksikliklerin tespit edilmesi sağlandı. Bayramiç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başarıyla koordine edilen organizasyon, tüm okullarda eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş