havadurum

Bayram öncesi Bit Pazarı'na gereken ilgi gösterilmedi

Bayram öncesi hareketlenmesi beklenen çarşı pazar alışverişi, alım gücünün azalması nedeniyle ne alıcıyı ne de esnafı memnun etti. Çanakkale'de Sarıçay mevkiinde her hafta Perşembe günü kurulan Bit Pazarı ilgi odağı olsa bile vatandaşların eskisi kadar alışveriş yapamadığı görülüyor.

1373

Bit Pazarı Çanakkale`de bir simge olarak varlığını sürdürmeye devam ediyor. İkinci el ürünlerin yer aldığı, her hafta Perşembe günü Sarıçay`da kurulan Bit Pazarına bu hafta da vatandaşlar ilgi gösterdi. Vatandaşlar istedikleri türlü ürünlere ulaştıkları Bit Pazarında daha ucuza alışveriş yapabiliyorlar. Ancak alım gücünün azalmasıyla birlikte pazar yerinde eski kalabalık devam etse de kentliler istedikleri ürünleri alamıyor. 

Artık bit pazarındaki ürünlere de güç yetmiyor 
Bit Pazarındaki ürün çeşitliliğin de fazla olması ve antika ürünlerinde uygun fiyatlara satılıyor olması tüketicilerin dikkatini çekiyor. Geçmişe nazaran antika ürünlerin her geçen gün azalmasına karşın meraklısı; sabahın erken saatleri itibariyle pazarın yolunu tutuyor. Geçtiğimiz yıllara nazaran hayat pahalılığı nedeniyle vatandaşların daha sık uğradığı bit pazarında memurdan emekliye öğrenciden işsize bir çok kesimden alıcı bulmak mümkün. Bit Pazarı revaçta olmasına karşı, burada satılan ürünlere bile güç yetmiyor. Vatandaşlar, bit pazarına eski ilgiyi gösterse de alışveriş yapmaktan kaçınıyor. 

Eski alım rağbeti yok
Bit Pazarı esnafı özellikle 2 aydır, kent halkının pazara daha az alım rağbeti göstermesinden şikayetçi olurken vatandaşlar da fiyatların artmasının kendilerini de etkilediğinin üzerinde durdu. Yurttaşlar, ikinci el ürünün daha ucuz olmasından dolayı bit pazarını tercih etseler de eskisi kadar ürün alamıyor. 


(Esra Güller)

Paylaş