Bayram’dan avukatlara öneri

Avukatlık Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen seminerde konuşan Gökhan Bayram, avukatların konuşma teknikleri ve ses oyunlarıyla müvekkil ve mahkeme heyeti üzerinde etkilerini artırabileceklerini söyledi.

999
 
Çanakkale Barosu tarafından düzenlenen Avukatlar Haftası etkinlikleri kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğretim elemanı ve hitabet uzmanı Gökhan Bayram tarafından “Avukatlık ve Konuşma Teknikleri” konulu bir seminer düzenlendi. Çanakkale Barosu İdari Binası’ndaki programa Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan ile çok sayıda avukat katıldı. Seminer; videolar, fotoğraflar ve belgeler eşliğinde uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Etkili konuşma teknikleri ve yöntemlerinin paylaşıldığı seminer avukatların ilgisi ve beğenisiyle karşılandı.
 
“Avukatlar bunları yaparsa daha etkili olabilir”
Gökhan Bayram, avukatların konuşma yeteneklerini irdelerken önemli saptamalarda bulundu. Avukatların daha etkili konuşmacı olabilmek için bazı hususlara dikkat etmesi gerektiğini ifade eden Bayram; “Müvekkille görüşmelerinizde somutluk ve betimlemeden faydalanın. Müvekkilinizin konuşma ve hareketlerine uyum sağlayın. Uygun durumda eğlendirici, ilginç aktarımlarda kurun. Kanun hafızası kadar isim hafızasına da önem verin ve isim kullanın. Heyecanlı görüşmelerde nefes alma hızınızı kontrol altında tutun. Mahkeme heyeti ve müvekkil karşısında dik durun ve enerjik olun. Önemli görüşme ve duruşmalara en az 2 saat kala yemek yemeyin. Mahkeme heyetiyle atasözü gibi kısa konuşun. Topluluk önünde etkili konuşanları iyi gözlemleyin ve özümseyin.Mahkeme heyeti ve müvekkili inandırmak için önce siz inanın” dedi.
Paylaş