havadurum

Basketbol sevgisi

Basketbol sevgisi öyle bir tutkudur ki kimse engel olamaz.
Dile kolay 20 yıl ....Ama bu basketbol sevgisi 1931 doğumlu babası Sn.Mustafa Haydar KAVAK, bizlerin abisi, şu an KAVAK BÜFE işletmecisi, lakabı`` KAVAK HAYDAR,, Çanakkale`nin BASKETBOL TARİHİ`nin canlı tanıklarından....

476
Mustafa Haydar Kavak
Basketbol Hakemliğine 20 yıl hizmet veren Erol Kavak’ın arşivinden
Fotoğraftakiler: Ayhan UĞUR (Em.Albay) - M. Haydar KAVAK(Kavak Büfe)-
Kemal ŞENOL(İng. Öğ., Kaymakam, Vali) - Erdoğan (Em. Asb.)
Alt Sıra: Berber Adnan - Kamil ERMAN ``Beden Eğ.Öğ.,, (Düztaban Kamil)
 
Eski bir basketbolcu olarak o yılları şöyle anlatıyor...
"Çanakkale de Basketbol 1950`lere dayanır.Orta okulda okurken bir gün sınıfımıza Beden Eğitimi öğretmeni Kemal Bey elinde bir kitap ile girdi ve ``Çocuklar bugün sizlere yeni bir OYUN öğreteceğim,, İsmi BASKETBOL... Kurallar ve nasıl oynanacağı bu kitapçığın içinde.Hep birlikte öğreneceğiz. Çok heyecanlandık ve sevindik. Sıra arkadaşım Sedat`ın ``Hocam sepetle oyun olur mu? Bu karpuz sepeti mi?" demesi sınıfta gülüşmelere sebep olmuştu.
 
Öğretmenimiz sahanın boyutlarını tahtaya çizip bize uzun uzun anlatması bizleri çok etkilemişti.
 
Şimdi Çanakkale de Öğretmen Evi Misafirhanesi olarak kullanılan yapı o zamanlar TAŞ MEKTEP diye anılan okulumuzdu. Okulumuzun arka bahçesine yapılan ilk basketbol sahası şap dökülmüş beton bir zemin ve tahta potalardan ibaretti. Oynarken düşenin canı çok yanar ve kanardı. Ama içimizdeki BASKETBOL SEVGİSİ hep ağır basardı. Sınıflar arası yapılan maçlar çok çekişmeli geçerdi.
Hey gidi eski günler hey...."
Paylaş