havadurum

Başkan Keskin 51'inci Baro Başkanları Toplantısı'na katıldı

Çanakkale Baro Başkanı Av. Hande Keskin ve tüm Baro Başkanları, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile yapılan toplantının ardından TBB'de bir araya geldi.

418
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Yönetim Kurulu Üyeleri, Çanakkale Baro Başkanı Av. Hande Keskin ile tüm Baro Başkanlarının katılımıyla, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'la, avukatlık mesleğinin sorunları ve bu sorunların çözümüne yönelik olarak Gölbaşı Hakimevi'nde yapılan değerlendirme toplantısının ardından, TBB'ye geçen heyet, iki gün süren 51. Baro Başkanları toplantısını gerçekleştirdi.

Baro Başkanları toplantısı, İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Birlik Başkanı Av. R. Erinç Sağkan'ın Adalet Bakanı ile yapılan görüşmeyi değerlendirdiği konuşmasıyla başladı. Baro Başkanları mesleğin sorunları kapsamında Adalet Bakanlığı ile yapılan görüşmede dile getirilen sorunların çözümü için etkin şekilde fikri takibin yapılabilmesi bakımından, ortak çalışma grubu oluşturulması ile "02-03 Aralık 2023 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilmesi planlanan 13. Olağanüstü Genel Kurul Toplantı gündeminin belirlenmesi" ve diğer gündem başlıklarına ilişkin görüş ve önerilerini dile getirdi. Toplantının sonunda; Adalet Bakanlığı'na sunulan avukatlık mesleğinin derin sorunları ve acil çözüm önerileri arasından tespit edile,n kısa vadede çözümü zorunlu başlıkların takibi için çalışma grubu oluşturulmasına, bu konularda ilgili Bakanlıklar nezdinde fikri takip, ısrarlı talep ve çalışma yapılmasına karar verildi. Komisyonun çalışmaları, Eylül ayı içerisinde yapılması öngörülen Baro Başkanları toplantısında, yeniden ele alınarak ortaya çıkan tabloya göre avukatlar bilgilendirilerek, yol haritası belirlenecek.
(Duygu Yılmaz)
Paylaş