havadurum

Başkan Gökhan, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü mesajı yayınladı

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında mesaj yayınladı.

767

10 Aralık 1948 yılında İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edildi. Bu yıl 75’inci yıldönümü kutlanan 10 Aralık’ta Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan mesaj yayınladı. Başkan Gökhan yayınladığı mesajda “Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Bildirisinin 75. yıldönümündeyiz. Bildiride yer aldığı üzere; tüm insanlar hür, haysiyet ve haklar bakımından eşit doğarlar. Ancak ne yazık ki, geçmişte ve bugün de insan haklarına yönelik ihlaller çeşitli şekillerde karşımıza çıkmaktadır” ifadelerine yer verdi.

“Bireysel haklarımızın korunması göreceğimiz saygının temelini oluşturmaktadır”

İnsanlara yönelik zulmün en temel görevlerden biri olduğunu dile getiren Gökhan “İnsanlara yönelik zulüm, ayrımcılık ve hak ihlallerinin karşısında durmak, hepimizin en temel görev ve sorumluluklarındadır. Özgürlüğün, barışın, eşitliğin ve hoşgörünün tesisi için çok önemli olan bu anlayış, bireysel haklarımızın korunması bağlamında kendimize karşı göstereceğimiz ve göreceğimiz saygının da temel basamağını oluşturmaktadır” sözlerini kullandı.

Hak ihlallerinin olmadığı bir dünya temennisinde bulundu

Başkan Gökhan “Beslenme, barınma, eğitim ve sağlık gibi en temel haklar başta olmak üzere, herkesin eşit ve adil bir düzende hoşgörüyle bir arada yaşadığı, hak ihlallerinin olmadığı bir dünya ve gelecek temennilerimle 10 Aralık İnsan Hakları Günü ve Demokrasi Haftasını en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerine yer vererek tüm vatandaşların 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutladı.

(Esra Güller)

Paylaş