Başkan Faruk Demir konser için Çanakkale geliyor

1041
Çanakkale Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri kapsamında; İ.T.Ü. Türk Müziği Devlet Konservatuarı Şan Bölümü Mezunu Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Çanakkalelilerle buluşacak. 27 Ekim 2022 Perşembe günü Hoşgörü Parkı`nda gerçekleştirilecek konser, saat 20.00`de başlayacak. Konsere katılmak isteyen kentliler için saat 18.30`da Cumhuriyet Meydanı ve Barbaros Mahalle Muhtarlığı önünden araç kaldırılarak Hoşgörü Parkı`na ulaşım sağlanacak.
 
Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir hakkında:
Demir, 1987 yılında TRT`nin açmış olduğu yetişmiş ses sanatçısı sınavında başarılı olarak Türk Halk Müziği ses sanatçısı unvanıyla TRT`de çalışmaya başlamıştır. 1999 yılına süren TRT günlerinde; Kuşaktan Kuşağa, Yüreğimizin Dili Türkülerimiz, Türküye Merhaba gibi çeşitli Türk Halk Müziği programlarında sunuculuk ve danışmanlık yapmıştır. Aynı yıllarda, kendi bestelerinin de yer aldığı Güneşim Ol ve Ardahan`ın Yollarında isimli iki albüm çıkardı. Sanatçı, Başkent Üniversitesi televizyonu Kanal B`nin müzik direktörlüğünü ve aynı kanalda Pazar günleri 21.00 - 23.00 arası yayınlanan Yurdun Sesi programının yayın ve sunuculuğunu yapmıştır.
 
MESAM (Türkiye Musiki Eserleri Sahipleri Meslek Birliği) Yönetim Kurulu Başkanı olan Faruk Demir, söz yazarlığı ve beste çalışmalarının yanı sıra Anadolu`nun çeşitli yörelerinden derlediği geleneksel türküleri kültürümüze kazandırmaya devam ettirmektedir. Sözleri Aşık Mahzuni Şerif`e ait olan M. Kemal Atatürk`e yazılan "Sarı Saçlım Mavi Gözlüm" adında türküyü tekrar hayat kazandırmıştır.
(Atilla Akın) 
Paylaş