Özel Haber: Yusuf Sonkurt
Yaklaşık 13 yıldır dershane olarak eğitim hizmeti veren ve başarıları ile Çanakkale’nin önde gelen eğitim kurumlarında biri olan Kampüs Eğitim Kurumu dershanesinin yanında buy yıl ‘Kampüs Koleji’ olarak eğitim hizmetine devam ediyor. Başarıya odaklı eğitim anlayışı ile hizmet veren Kampüs Koleji, 3 yıldır kurs olarak verdiği üniversite sınavına yönelik başarı hedefini artık Kampüs Koleji ile birlikte gerçekleştirecek. Kampüs Koleji Müdürü Akif Eser Kampüs Dershanelerinin bugüne kadar süren başarısını, ‘Kampüs Koleji’nin duyulan ihtiyacı, Kampüs Koleji olarak hedeflerini ve hem öğrencilere, hem de velilere sundukları olanakları gazetemiz Çanakkale OLAY’a anlattı. Kurs olarak 3 yıldır sadece üniversite sınavına yönelik eğitim vererek tek alanda uzmanlaşmayı tercih ettiklerini belirten Eser, 2019 yılı itibari ile elde ettikleri büyük başarıyı Kampüs Koleji ile pekiştirerek, daha büyük başarılar elde edeceklerini belirtti. Halen dershanecilik yapmaya devam ettikleri ancak öğrenci başarısında aşılması gereken eksikliklerin aşılması adına diğer yandan kolej olarak eğitim vereceklerini ifade eden Eser, öğrencinin hem okul, hem kurs bilgisini aynı anda pekiştirebileceğini söyledi. Özellikle sınavlar için sonuç odaklı bir sisteme sahip olduklarını ifade eden Eser; “Şu anda tüm özel okullar içerisinde bunu yapabilen tek kurum Kampüstür” dedi. Kampüs Koleji’nin 15 Ağustos tarihinde tamamen biterek öğrenci ve velilerin görebileceğini belirten Eser, aynı zamanda öğrencilerin fitness salonundan, müzik atölyesine, resimden atölyesinden, seramik fırınlamasına kadar birçok sosyal ders ve hobileri ile ilgilenebileceklerini söyledi. Hem kolej, hem dershane olarak yine gece 24’e kadar Çanakkale’deki tek kütüphane hizmetine sahip olduklarını belirten Eser, bu hizmet ile öğrencilerin istedikleri zaman çalışabilecekleri ve her zaman öğretmenlerine sorularını sorabileceklerini belirtti. Kampüs Koleji’nin butik okul olarak eğitim hizmeti vereceğini ifade eden Eseri, yine bu eğitim anlayışı ile Kampüs Koleji’nin il yılında büyük başarısının görüleceğini belirtti.
“Kitlesel bir başarının tek alanda uzmanlaşarak verilebileceğine inanıyoruz”
Eser; “Derya Ün Arslan kuruculuğunda Aktif Plus olarak çarşıda küçük bir ofis olarak kurulmuş bir eğitim kurumuyuz. 12-13 yıl kadar bir süre zarfında Çanakkale’de eğitim hizmeti veriyoruz. Daha çok TEOG yani Ortaokuldan liseye geçiş eğitimi veriyorduk. Şu andaki yeni binamıza taşınmamızla beraber, ortaokul, lise, üniversite ve KPSS’ye yönelik 3 ayrı dalda hizmet vermeye başladık. 3 yıldır sadece üniversite sınavına yönelik eğitim vererek tek alanda uzmanlaşmayı tercih ettik. Kitlesel bir başarının tek alanda uzmanlaşarak verilebileceğine inanıyoruz. TEOG, KPSS, üniversiteye giriş hepsi farklı alanlar. 3 yıldır sadece üniversite sınavına hazırlık üzerine eğitim veriyoruz. Sistemimiz en başta beri memnuniyet, ilgi ve alakanın kaliteli hoca ve eğitimle birleşmesi üzerine kurulu. Bunu yapabilirsek zaten başarının elde edileceğini biliyorduk” dedi.
“40 öğrencimiz tıp fakültelerinin hemen hepsini kazanabilecek durumda”
2019 yılı elde edilen büyük başarıyı sıralayan Eser; “Geçtiğimiz haftalarda üniversite sınav sonuçlarının açıklanması ile çok iyi derecelerimiz oldu. 2019’da üniversiteye giren öğrencilerimizden ilk 5 binde 15 öğrencimiz var. İlk 10 binde 26, ilk 30 binde 38 öğrencimiz var. Yani sadece 40 öğrencimiz tıp fakültelerinin hemen hepsini kazanabilecek durumda. Bunlar sadece sayısal grubu öğrencilerimiz. Yine aynı şekilde eşit ağırlık alanında ilk 10 bine girmiş 15 öğrencimiz var. Bizim eğitim anlayışımız öğrencinin kendisini de işin içine katarak eğitim alması. Yani sadece öğrenciye konuyu anlatıp bırakmak değil. Öğrenci belki ilk aşamada konuyu anlıyor ancak zamanla unutmalarda başlıyor. Bizim amacımız öğrenci soruyu anlayacak, henüz daha buradayken soruyu çözecek, sorusunu çözerken haftalık aşamalı olarak tekrarlar yapacak” dedi.
“Okulda kursa ihtiyaç kalmamalı”
Kampüs Koleji’nin kuruluş amacını aktaran Eser; “Biz halen dershanecilik yapıyoruz. Ancak bazı aşamadığımız eksikliklerimiz vardı. Bunlar neydi? Öğrencimiz sabah kalkıyor, akşam 5’e kadar okulda günde 8-9 saat ders gördükten sonra buraya geliyor ve yeniden ders alıyor. Bu durumda öğrencinin verim alması neredeyse imkansız diyebiliriz. Bizler bu sebeple okul açma gereksinimi duyduk. Okulda kursa ihtiyaç kalmamalı. Biz yıllarca okullarda almadığımız ve öğrenemediğimiz bilgileri öğrenebilmek için dershanelere gittik. Ancak biz, okulumuzda dershane bilgilerini pekiştirmek istiyoruz. Öğrencimiz zaten okulda gereken bilgiyi alacak. Okul kursu ile bilgiyi oturtacak ve kursa gelerek bu bilgilerini pekiştirecek. Bu, Kampüs Koleji’nin en önemli avantajlarından birisidir. Okula gelen öğrencilerimizin kursa ihtiyacı olmayacak demiyoruz. Elbette ihtiyacı olacak. Ben kursa gelen öğrencime ücretsiz olarak bu eğitimi veriyorum. Kurs için ne bir kitap parası, nede ders parası alıyorum. Öğrenci okuldaki eğitimi aynı şekilde kursta almaya devam ediyor. Bu yıl 850 öğrencimiz vardı. Bu kadar başarı ve memnuniyeti olan bir kurumu öğrencimiz ücretsiz olarak kullanma şansına sahip olacak. Şu anda tüm özel okullar içerisinde bunu yapabilen tek kurum Kampüstür” dedi.
“Sonuç odaklı bir sisteme sahibiz”
Eğitim olarak özellikle 11 ve 12’inci sınıf öğrencilerinin tamamı ile üniversite sınavlarına odaklanmasından yana olduklarını ifade eden Okul Müdürü Eser; “Sonuç odaklı bir sisteme sahibiz. Öğrencimiz birinci hafta geldi, derslerini gördü, etütlerini yaptı ve kurslarına gitti. İkinci hafta geldi yine aynı şekilde eğitimini aldı. Ancak her üçüncü haftamızda öğrencimize iki hafta boyunca aldığı konuların tekrarı yapılır. Hafta sonunda bir tarama sınavı yapılır, dördüncü haftadan itibaren öğrenci yanlış yaptığı sorular üzerine kurs ve etüt almaya devam eder. Buda bizim öğrencimize hiç eksik bırakmadan ilerlememizi sağlar. Yine her iki hafta bir öğrenci ve veli toplantısı yaparız. Her sınıftan 2 veli ve bir öğrenci temsilcimiz gelir. Eğitim anlamında görülen eksiklikleri resmi bir tutanakla tutarız bir sonraki toplantıda bununla ilgili ne yapıldığını hem zümre başkanımız, hem de sıkıntı olduğunu düşündükleri ders öğretmenimiz ile birlikte öğrenci ve velimize izah ederler. Yine velilerimiz istedikleri gibi sınıfa girip dersleri takip etme şansına sahiptir. Tüm derslerimizde Çanakkale’nin en iyi öğretmenlerini kurumumuzda bulunduruyoruz. Yine herhangi bir öğrencimiz Kampüs Koleji’ne kayıt olmamış olabilir ancak istediği gibi deneme dersi talep edebilir. Gelsin, görsün, kıyaslasın ondan sonra kararını versin. Bir ücret ödenecekse öğrenci ya da veli ne olduğunu görebilmeli ve diğerleri ile kıyaslayabilmeli. Sistemimiz bu şekilde ilerliyor” dedi.
“İyi meslek yanında iyi insan yetiştirmek çok önemli”
Kampüs Koleji Kampüsü’nün 15 Ağustos’ta tamamen bitmiş olacağını belirten Akif Eser; Okulumuz inşaatı Ağustos’un 15’inde tamamıyla bitmiş olacak. Veli ve öğrencilerimiz okulumuzu ile gezip görebilecekler. Okulumuz sabah 09.00’da başlayarak öğle arası ile birlikte 16:00’a kadar sürecek. 16.00’dan sonra yine oku kurslarına katılabilirler. Sporun ve sanatın hobi olduğuna inan birisiyim. Profesyonel bir şekilde fithness salonumuz kuruluyor. Yine diyetisyenlerimiz olacak. Öğrencilerimiz bunlara mutlaka zaman ayırmalı. Ancak sorumluluklarını yerine getirdikten sonra bunları yapmalı diye düşünüyorum. Yine yalıtılmış bir şekilde müzik odamız var. Tüm ekipmanları ile tamamlandı. Yine görsel sanatlar sınıflarımız var. Heykel fırınları ve tuvalleri ile tamamlanmış durumda. Öğrencilerimiz burada enerjilerini atmalı, kendine gelmeli ve zinde olmalı. Ben sınava hazırlanan bir öğrencinin yediği yemeğe kadar hesaplanmasında yanayım. Burada da yine diyetisyenimiz devreye girecek. En önemli faktörlerimizden biride koçluk sistemidir. Velilerden genel olarak çocuğunun çalışmamasından şikayetçi olduğunu görüyoruz. Bu durumda öğrenciyi takip eden koç hocalarımız olacak. Veli direkt öğrenciye değil, koç hocasına danışacak. Koç hoca bunu takip edecek ve geri dönüşlerini yapacak. Yine kulüplerimiz olacak ve bu kulüplerde ulusal ve uluslararası öğrenci yetiştirecek düzeyde öğrenci yetiştirmek istiyoruz. Gece 12’ye kadar kütüphanemiz haftanın her günü açık. Öğrencilerimiz istedikleri zaman gelip istedikleri tüm soruları sorabiliyorlar. Aynı şekilde velilerimizde öğrencisi soru sorarken kafeteryamızda bekleyebiliyor. Çanakkale’de bu uygulamayı yapan yalnızca biziz. Bu yılda bu uygulamamız hem okulda, hem de kursumuzda devam edecek. Yine öğrencilerimiz yılda en az bir kere, yetimhaneleri, bakımevlerini, hayvan barınaklarını görmeli. Öğrencilerimiz belki doktor, avukat, mühendis olacak ancak öncelikle iyi bir insan olması bence her şeyin temeli. Doktor olmak için okuyan birinin bunları görüp bu amaçla okuması çok önemli. Sosyal alanda bunlara çok önem veriyoruz. Kimsesizler, yaşlılar, hayvanlar, hep kapıya bakarlar. Burada insan ve hayvan sevgisini görmek, bunları aşılamak ve bu durumun onların çocuklarına da geçmesi aynı zamanda iyi bir insan ve iyi insanı geleceğe taşımış olacağız diye düşünüyorum. Hem sosyal, hem spor hem de sanatsal olarak da öğrencilerimizin eğitimli kişiler olması için elimizdeki olanak ve imkânları öğrencilerimize sunacağız. Yine robotik kodlama derslerimiz olacak” dedi.
“Okulumuzun ilk yılında yüksek oranda başarı yakalayacağız”
Bu yıl, yani okulun ilk yılı ile birlikte yüksek oranda bir başarı yakalayacağız. Öğrenci seçerken yine seçici davrandık. 9’uncu sınıftaki öğrencilerimiz yüzde 10’luk dilime kadar girmiş olan öğrencilere yüzde 100 burs verildi. Önceden yalnızca yüzde 2’lik öğrenciye bursumuz vardı. Buda Fen Lisesi olma yolunda ilerlemek adına yapılmış bir hamleydi. Öğrenciler zaten 10 ve 11’inci sınıfta kursun önemini kavrayarak bizim okullarımıza geçiş yapacaklar. Bu yıl 200-220 öğrenci ile ilk yılımızı geçireceğiz. Maksimum olacak sayımız ise 360 öğrenci. Bunun üzerine çıkmayı düşünmüyoruz. Biraz daha butik okul şekilde ilerleyeceğiz. Öğretmenlerimiz, koç öğretmenlerimiz bu işin takibini yaparken, mutlaka bu sayıların belli bir aşamada kalması gerekiyor. Öğretmenimiz öğrenciyi, veliyi gördüğünde, kim olduğunu, yeteneğini, derecesini, seviyesini öğrenci hakkındaki her şeyi bilmeli ve ona göre veli ile görüşmeli. Buda bu sayıda bir öğrenci ile olabilecek bir durum. Dediğim gibi butik okul şeklinde giden ve başarısından da çokça söz ettirecek bir okul olacağız” dedi.