havadurum

Barış meşalesi Çanakkale’den geçti

Edirne`den başlayan ve Türkiye`de bir hafta kalacak Dünya Barış Koşusu; Çanakkale, İzmir ve Kuşadası`nı ziyaret ederek sona erecek. Çanakkale`den geçen koşucular Ayvalık`a ulaştı...

570
 
 
Sri Chinmoy`un daha barışçıl bir dünya vizyonundan esinlenen gönüllülerin kurduğu, uluslararası bir ağ tarafından organize edilen Dünya Barış Koşusu’nda 13 ülkeyi ziyaret seden sporcular barış meşalesi ile Çanakkale`den de geçti. Organizasyona 1 Türk sporcu da Türkiye`den katılıyor.
Başta yerel ve ulusal kurumlar olmak üzere çeşitli okullar, sivil toplum kuruluşları, spor organizasyonları ile ortak çalışan koordinatörleriyle bu ağ, uluslararası dostluk ve anlayışlarının hazırlanan söz konusu koşu organizasyonuyla güçlendirmesinin amaçlandığı kaydedilirken, söz konusu koşuyu uluslararası platformda topluma barış getiren başarılı bir program haline dönüştüren etkenin ise; çeşitli devlet başkanlarının, politik liderlerin, öğretmenlerin, spor kulüplerinin, çocukların gönüllü katılımı ve coşkusu olduğu bildiriliyor.
 
 
Zamanını ve enerjisini bu küresel organizasyona harcamaktan çekinmeyen, her ülkeden, her meslekten katılan gönüllü koşucular tarafından organize edilen Dünya Barış Koşusu’nun bu yılki etabının ise; Şubat ayında Portekiz de başladığı ve Ekim ayında Sırbistan`da son bulacağı bildiriliyor.
Bu kapsamda; huzurun bir sembolü olarak, 13 koşucu dünya çapında 13 ülkede seyahat ederken, elden ele geçirdikleri yanan bir meşale taşıyan Uluslararası Barış Koşusu Takımının Bulgaristan sınırını geçerek Türkiye`ye giriş yaptığı ifade edildi. Koşucular 23 Eylül salı günü Kuşadası üzerinden Türkiye`den ayrılacaklar.
 
Paylaş