havadurum

Barış kentinde kültürel coşku

Açılışı muhteşem oldu. Törenle hizmete girdi. Artık Çanakkale`nin de bir Danshane Sanat Merkezi var...

755
Devlet Türk Müziği Konservetuarı mezunu üst düzey 12 öğretmenin katkılarıyla çalışmalarına Cevatpaşa Mahallesi, Atatürk Caddesi 12/1`de start veren Sanat Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü Çanakkale`de çok önemli bir kültürel boşluğu dolduracak...
 
 
 
Çanakkale`de nesillerin tarihsel imzasıyla sosyal ve kültürel alanda faaliyet gösterecek Danshane Sanat Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü görkemli bir açılışla sanat severlerin hizmetine girdi. İzmir Radyosu saz ve ses sanatçıları, Devlet Konservatuarı Halk Oyunları Bölümü Öğretim Üyeleri ile Sema-İlahi Topluluğunun katıldığı açılış töreni izleyenlere doyumsuz dakikalar yaşattı.
 
Çanakkale`de ilk olan bu Sanat Merkezi`nin bünyesinde tüm enstrümanların kursları uzman hocalar yönetiminde verilebiliyor. Bunun yanı sıra bütün dans çeşit ve figürleri öğretilmekte ve her yaşa hitap eden guruplarla çalışma yapılıyor. Sanat Merkezinde branşlarının uzmanı ve Devlet Türk Müziği Konservatuarı mezunu olan Ersin Mirze, Serap Mirze, Coşkun Bağcıoğlu, Mustafa Denizci, M.Yalçın Öztüfekçi, Özlem Özyavuz, Hakan Çalışkan, Huriye Gürsel, Z.Suha Artam, Taşkın Meral, H.Ulaş Arabacıoğlu ve Saygın Öztürk öğretim görevlisi olarak bulunuyor. Spor Merkezi`nde Bağlama, Kaval - Mey - Zurna, Kabak Kemane, Kanun - Ud, Davul - Bendir - Darbuka, Piyano, Keman - Gitar, Klarnet, Yan Flüt, Bateri enstrümanları eşliğinde Halk Oyunları, Aşuk-Maşuk, Semazen Eğitimi, Latin, Modern Dans ile Semah gibi eğitimler veriliyor.
 
Cahit Göveren
 
 
Paylaş