Barbaros Mahallesi’nde alt yapılar yenileniyor

Çanakkale’de alt yapı çalışmaları Barbaros Mahallesi’nde devam ediyor.

454
Kentin dört bir yanında devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren belediye yetkilileri; “Sağlam, sistemli ve günümüz teknolojisine uygun bir alt yapı oluşturmak için, hizmet alanı içerisinde bulunan tüm yerleşim bölgelerindeki çalışmalarına belirli bir program dâhilinde ara vermeden devam eden Çanakkale Belediyesi, kentin en büyük mahallesi olan Barbaros Mahallesi`ndeki mevcut altyapı sistemlerini gelişen kentin ihtiyacını uzun yıllar karşılayacak şekilde yeniden yapılandırılıyor.
 
Çalışmalar kapsamında kanalizasyon hattı yenileme çalışmaları tamamlanan Aziziye Caddesi`nin yağmur suyu tahliye hattı da yenileniyor. Barbaros Mahallesi`nde yürütülen bir diğer önemli alt yapı projesi olan Şekerpınar bölgesindeki toplayıcı yağmursuyu şebeke hatlarının yenileme çalışmalarında ise dere yataklarından gelerek Atatürk Caddesi`ne kadar inen yağmur sularını kontrol altına almak amacıyla, yağmursuyu toplayıcı hatlarının 1.000 – 1.200 mm`lik borular kullanılarak yeniden yapılandırma çalışmaları gerçekleştiriliyor.
 
Daha önce Atatürk Caddesi`nden denize çıkışları tamamlanan Kuşaklayıcı Yağmur Suyu Toplama Hattı yapım çalışmaları, Şekerpınar bölgesinde yer alan Prof. Dr. Ümit Serdaroğlu Caddesi`nde devam ettirilmektedir” dediler.
Paylaş