Balkan’dan kutlama mesajı

Çanakkale TÜRSAB İl Temsilcisi İsmet Balkan, 21 Şubat Dünya Rehberler Günü nedeniyle açıklama yaptı.

437
Turizm sektöründe görev yapan rehberlerin önemine değinen Çanakkale TÜRSAB İl Temsilcisi İsmet Balkan; “Türkiye Seyahat Acentalar Birliği (TÜRSAB) olarak, Çanakkale Profesyonel Turist Rehberlerin Dünya Rehberler gününü kutluyor ve bu günü kadar Çanakkale Turizmine verdikleri hizmetten dolayı teşekkür ediyoruz.
 
Rehberlerin turizm sektöründe büyük görevleri, katkıları ve aynı oranda da sorumlulukları vardır. Bu görevi önemli yapan, rehberlerin ülkelerini yabancılara karşı kendi kişilikleriyle temsil etmeleridir. Rehberlik, çok büyük bir bilgi birikimi onunda ötesinde çok yönlü bir eğitim gerektirir. Rehberler, birer küçük bilgi devi olmanın yanı sıra, iyi bir yönetici, iyi bir kültür adamı, iyi bir psikolog, iyi bir sosyolog olmak durumundadır.  Rehberler, toplumun dinamiklerini iyi izlemeli, yeni akımlar, gelenek ve göreneklerdeki değişmeler, yakın gelecekte olabilecekler hakkında da fikir sahibi olabilmelidir. Bu geriye doğru da geçerlidir. Mevcut toplumsal kuralların kökenlerini, geçmişteki hallerini, konulma nedenlerini, uğradıkları değişimleri de bilmelidir.
 
Çanakkale Profesyonel Rehber kalitesi bakımından şanslı bir İldir, Türkiye`nin en iyi Rehberleri Kenan Çelik ve Mustafa Aşkın bölgemizde hizmet vermektedirler. Yeni nesil Profesyonel Turist Rehberleri bu iki duayenin bilgileri ile mesleki bilgilerini geliştirmekte, bölge Turizmine katkı sağlamaktadırlar. Başta iki duayen Rehberimiz olmak üzere TÜRSAB olarak yakın çalışma arkadaşlarımızın bu özel gününü kutlar nice Dünya Rehberler Gününü birlikte geçirmeyi dileriz” dedi.
Paylaş