havadurum

Balıklıçeşme’de yağlı güreş

Biga Balıklıçeşme’de İçdaş’ın ana sponsorluğunda 350 güreşçinin katıldığı müsabakalar çekişme içinde geçti. Antalyalı Mustafa Kemal Karaboğa’yı yenen Manisalı Enver Erişti Başpehlivan oldu...

490
 
 
Edirne Sarayiçi’nde 6-7-8 Temmuz 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 651. Tarihi Kırkpınar Güreşleri öncesi Balıklıçeşme’de İçdaş ana sponsorluğunda yaklaşık 350 güreşçinin katıldığı güreş müsabakaları düzenlendi.
 
Balıklıçeşme Belediyesi’nin 30 yıl aradan sonra gerçekleştirdiği güreş müsabakalarına Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, Çanakkale Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, Çanakkale İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin, Biga Kaymakamı Fatih Genel’in yanı sıra İçdaş’tan yetkililer, AKP ve MHP ilçe Başkan ve temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belde belediye başkanları ve çok sayıda güreş sever katıldı. Müsabakalara katılan yaklaşık 350 güreşçiden 20’si Başpehlivanlık için er meydanına çıktı. Antalyalı Mustafa Kemal Karaboğa ile finalde güreşen Manisalı Pehlivan Enver Erişti rakibini yenerek Başpehlivan oldu. Bu arada, Tarihi Kırkpınar Güreşleri Baş cazgırı Şükrü Kayabaş, Kırkpınar Cazgırı Osman Çayır ve Bigalı cazgır Fatih İnci de müsabakalarda güreşçilerle beraber ter döktüler.
Paylaş