havadurum

Balık fiyatlarında artış

Havaların soğuması ile birlikte balık fiyatları zamlandı.

1154
Çanakkale balıkhane esnafı havaların soğuması ile birlikte balık çeşitlerinde azalmaya bağlı olarak fiyatların arttığını belirtti. Olumsuz hava şartlarından dolayı balıkçıların denize açılamaması nedeniyle balık fiyatlarında artış yaşandı. Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava balıkçıların avlanmasını olumsuz etkileyince tezgahlardaki çeşitler azalırken, Balıkhane’de bazı balıkçıların dükkanlarını bile açmaması dikkati çekti.
 
 
Kemal Dinçer;
“Havaların soğuması ile birlikte fiyatlar 1-2 lira oynadı. Balıkhane durgun günler geçiriyor. Tekneler hava soğukluğuna bağlı olarak açılamayınca doğal olarak balık çeşitleri de azaldı. Şu anda en çok satılan balıklar hamsi sarıkanat, çinekop ve istavrit. Yakın zamanda troller açılmaya başlayınca tekir çıkar, hamsi bollaşır.”
 
 
Ayhan Eker;
“Balıkhane durgun. Balık çeşitleri azaldı. Palamutlar hamsiyi yedi ve hamsi azaldı. Çeşitlerin azalmasına bağlı olarak balık fiyatları yükseldi. Soğuk ve etkili havalarda çalışmak zor. Ama yine de işler çok kötü değil, hamsi satılıyor.”
Paylaş