BAL`da prosedür

2013-2014 sezonunda 163 kulübün katılımıyla, coğrafi esasa göre gruplar halinde oynanacak Bölgesel Amatör Lige yükselme ve düşme kriterleri açıklandı

518


* Bölgesel Amatör Lig 2012-2013 sezonunda 11 grupla oynandı. İllerin coğrafi konumuna göre belirlenen gruplarda son iki sırayı alan takımlar illerinin yerel amatör liglerine döndüler.

* Her ilin Bölgesel Amatör Lig`de belli bir kontenjanı var ve bu kontenjana göre BAL`a takım gönderiyor, kontenjanlar illerdeki amatör futbol takımı sayısına göre belirleniyor. 3. Lig`den BAL`a düşen takımlar kontenjan hesaplarına dahil edilmiyor ve 3. Lig`den takımı düşen iller bir fazla takımla temsil ediliyor.

* Bölgesel Amatör Lig`i kulüplere yalnızca 3. Lig`e yükselme fırsatı veren bir organizasyon olarak değerlendirmeli; 3. Lig`e yükselemeyen takımların - gruplarını üst sıralarda da bitirseler - bir sonraki sezon BAL`da kalıp kalmayacağı aynı ilin kontenjanından gelen diğer takımların başarılarına bağlı. Örneğin; 4 takımla katılan Diyarbakır`da Diyarbakır Kayapınar Belediyespor grubunu 4. sırada bitirmesine rağmen diğer Diyarbakır takımları ilk üç sırayı paylaştığı için yerel amatöre döndü. 2 takımla katılan Kayseri`de ise Kayseri Yolspor grubunu 13. bitirmesine rağmen Kayseri`nin diğer ekibi Kocasinan Şimşekspor`u puantajda geçtiği için ligde kaldı.

* Her ilin yerel amatör şampiyonunun bir sonraki sene BAL`da oynama fırsatı var. İl takımlarının gösterdiği başarıya göre; yerel amatör şampiyonları ya doğrudan BAL`a yükseliyor ya da BAL`daki takımla baraj maçı oynuyor.

* Takım sayısı daha fazla olan illerde yerel amatör liglerin en üstü Süper Amatör Lig. Daha az takıma sahip olan illerde Süper Amatör Lig yok, en üst lig 1. Amatör Lig.

Paylaş