havadurum

BAL`da grup heyecanı

Bölgesel Amatör Ligde Çanakkale`yi Bozcaadaspor`la Yeni Çanspor temsil edecek. Takımların yer alacağı grupları Futbol Federasyonu belirleyecek.

795
 
Yeni sezonda Türkiye genelinde, coğrafi esasa göre deplasmanlı, çift devreli, lig sistemine göre oynanacak Bölgesel Amatör Lig (BAL)`de yer alacak 160 civarındaki takım Futbol Federasyonu`nun önümüzdeki günlerde açıklayacağı statü ve gruplara odaklandı. Bu kategoride mücadele verecek kulüplerin lige katılmak için, başta transfer olmak üzere yapacağı çalışmalar Futbol Federasyonu`nun deklare edeceği takvim çerçevesinde gerçekleştirilecek. Yeni sezonda BAL`da Çanakkale`yi Bozcaadaspor ile Yeni Çanspor temsil edecek. Bu iki takımın aynı grupta yer alması bekleniyor.
Statüsü gereği oldukça zor ve ucu açık bir ligde aynı il takımlarının birbirine rakip olması yöresel rekabeti de arttıracak.Bozcaadaspor yeni sezona yapacağı takviye transferlerle ve muhtemelen Antrenör Fadıl Kurt yönetiminde girecek. Kurt, yardımcı hocaları kendisi seçecek.
Yeni Çanspor`da ise 2013-2014 sezonunda takımı henüz hangi hocanın çalıştıracağı açıklanmadı. Yeni Çanspor, bilindiği gibi geçen sezon Antrenör İbrahim Küçük`le Bölgesel Amatör Lige "Merhaba" demişti.
Kent potansiyeli belli bir yerde olan, kurum ve kuruluşlar ile taraftarlarının sürekli destek verdiği Yeni Çanspor`un BAL`da sezona ses getirecek bir kadroyla başlaması bekleniyor.
 
Ataol "Bozcaadaspor gerçeklerini uygular"
Yeni sezonda da Çanakkale`yi Bölgesel Amatör Ligde (BAL) temsil edecek Bozcaadaspor`da Başkan Osman Ataol takımıyla ilgili görüşlerini ifade etti. Ataol şöyle konuştu. "Her kulübün olduğu gibi Bozcaadaspor`un da kendine özgü gerçekleri var. Mevcut olanaklarımız dahilinde en iyisini yapmaya özen gösteriyoruz. 2013-2014 sezonunda yine Antrenörümüz Fadıl Kurt`la çalışmak istiyoruz. Bizim bakış açımıza göre, Türkiye`de en iyi bildiğimiz hocalardan biri Fadıl Kurt`tur. Yeni sezonda takımımızın geçen yılki kadrosunu genel hatlarıyla korumak istiyoruz. Yetenekli ve kendini aşan futbolcularımız var. Hepsinden memnunuz. Ancak, bu oyuncularımıza diğer kulüplerden cazip teklifler gelmesi durumunda, onların önünü açarız. Bozcaadaspor, kendi futbolcusunu kendisi yetiştiren, alt yapısıyla önde gelen spor kulübüdür. Bu anlayışımız devam edecek. Çanakkale yerel liglerinde de hemen hemen tüm yaş kategorilerindeki mücadelelere katılıyoruz."
 Başkan Osman Ataol, Çanakkale Dardanelspor`u sezon başarısı nedeniyle bir kez daha kutlarken, Bigaspor`u BAL`da yaptığı onurlu mücadele için tebrik etti. Bigaspor`un BAL`da kalmayı hak ettiğini, ancak statü gereği yerel lige düştüğünü söyledi.
Paylaş