BAL başlıyor

2012-2013 sezonu Bölgesel Amatör Lig (BAL) 13 ayrı grupta 160 kulübün katılımıyla hafta sonu start alıyor. Bu kategoride yer alan Çanakkale takımlarından Bozcaadaspor ilk maçını evinde Yalova Armutlu Belediyespor’la yapacak. Bigaspor ise ilk 90 dakikasını Yalova Altınova Belediyespor deplasmanında geçirecek.

352
İşte statü;
2012 – 2013 sezonunda Bölgesel Amatör Lig’den TFF 3.Lig’e toplam 11 takım yükselecek. Grup müsabakaları çift devreli lig usulüne göre deplasmanlı olarak oynanacak.
 
Gruplarında birinci olan 11 takım TFF 3.Lige terfi edecek. Gruplarında son iki sırayı alan takımlar BAL’dan kulübün bulunduğu ilin en üst yerel ligine düşecek.
 
BAL’da temsil edilen illerde TFF 3.Lig’den düşen takım sayısı 2 (iki) olduğunda bu illerin artan 2 kontenjanı yükselme ve düşme olasılıklarına göre, birbirini takip eden iki sezonda bu illerin BAL’a katılacak kontenjan sayısına getirilebilir.
 
İllerin BAL’a katılım için belirlenen kontenjanlarında ilden BAL’a iştirak olmaması, TFF 3. Lig’den düşmeden kaynaklanan kontenjan artışı olması veya belirlenen kontenjanın altında takımla lige katılınması durumunda BAL’dan TFF 3.Lig’ine yükselme, BAL’da kalma ve BAL’dan yerel lige düşme ile yerel ligden BAL’a yükselme aşağıdaki belirtilen yöntemlerle meydana gelir.
 
BAL’da 2 (iki) takımla temsil edilen iller; (Çanakkale):
2 takımdan biri TFF 3.Lig’e yükselir, diğer takım küme düşerse, o ilin yerel liginde birinci ve ikinci olan takımlar doğrudan BAL’a yükselir.
 
2 takımdan biri TFF 3.Lig’e yükselir diğer takım küme düşmezse, o ilin yerel liginde birinci olan takım doğrudan BAL’a yükselir. Küme düşmeyen takım ligdeki sıralaması ne olursa olsun o ilin yerel liginde ikinci olan takım ile baraj müsabakası oynar. 2 takım da TFF 3.Lig’e yükselmez ve küme düşmez ise bu iki takımdan sezon sonu puan tablosunda üst sırada yer alan takım BAL’da kalır, alt sırada yer alan takım yerel lig birincisi ile baraj müsabakası oynar. 2 takımdan biri küme düşerse o ilin yerel liginde birinci olan takım doğrudan BAL’a yükselir. Diğer takım BAL’da kalır. 2 takımın ikisi de küme düşerse o ilin yerel liginde birinci ve ikinci olan takımlar doğrudan BAL’a yükselir.
 
2012-2013 sezonunda BAL’dan 3.Lig’e çıkamayan ve küme düşmeyen takımlarla, yerel liglerden baraj müsabakaları sonunda veya direk BAL’a çıkan takımlardan 2013-2014 sezonunda BAL’a katılmayacağını bildiren takımların yerine o ilden bir başka takım BAL’a alınmaz.
 
Bölgesel Amatör Lig’de 2012-2013 sezonunda 01.01.1985 ve daha sonra doğmuş olan futbolcular oynayabilir. 31.12.1984 ve daha önce doğmuş olanlar yaşı büyük amatör futbolcu statüsündedir. Takımlar diledikleri kadar yaşı büyük amatör futbolcuya lisans çıkartabilirler. Ancak, takımların 18 kişilik müsabaka isim listesinde (oynasın veya oynamasın) yaşı büyük en fazla 4 (dört) amatör futbolcu yer alabilir. Müsabaka isim listesine 4’ten fazla yaşı büyük futbolcu yazan takım hükmen mağlup olur.
 
TFF 3.Lig’den düşen kulüplerle sözleşmeleri devam eden profesyonel lisanslı futbolcular sözleşmelerinin bitimine kadar kulüplerinin kadrosunda yer alabilirler. Sözleşmeleri devam eden yaşı büyük profesyonel lisanslı futbolcuların tamamı amatör lig müsabakalarında sözleşmelerinin bitimine kadar o kulübe bağlı olarak takımlarında yer alabilirler. Bu durumda ayrıca yaşı büyük amatör lisanslı futbolcu müsabaka isim listesine yazılamaz. Yaşı büyük profesyonel futbolcu sayısı 4’ten az ise yaşı büyük amatör futbolcu ile bu sayı 4’e tamamlanabilir. Müsabakalarda yaşı büyük profesyonel futbolcuya yer verilmediği takdirde, yaşı büyük en fazla 4 amatör futbolcu müsabaka isim listesine yazılabilir.
 
BAL 9.Grup 1.Yarı Fikstürü
 
Paylaş