BAL’ın tadı kaçıyor

Bölgesel Amatör Ligde, Bozcaadaspor ve Bigaspor`un haftayı yenilgilerle kapatması bu takımları zora soktu. Statüsü gereği, Çanakkale ekiplerini oldukça kritik bir süreç bekliyor...

468
Bu sezon Bölgesel Amatör Ligin 15 takımlı 9. grubunda yer alan Bozcaadaspor ve Bigaspor belediye kökenli ve kent potaınsiyelini arkasına alan güçlü takımlara karşı mücadele verirken, zorlanıyor. Futbolcu kadro maliyetleri kendilerinden kat kat yüksek ekiplerle oynadıkları müsabakalarda zaman zaman olumsuz saha sonuçları alan Çanakkale takımları bu kategoride tutunmak için adeta savaş veriyor. Sezon sonunda grubunu birinci sırada tamamlayacak kulübün baraj ya da Play-Off maçı oynamadan otomatikman 3.lige yükseleceği, son iki sırada kalanların ise ilinin Süper Amatör Ligine düşeceği gerçeği klasmanda sürekli dalgalanma ve yer değişikliklerine neden oluyor. 9 ve 10. hafta maçları geride kalan 9. grupta evinde Bursa Merinos`a 3-2 mağlup olup, liderliği kaybeden Bozcaadaspor ile deplasmanda Beykoz 1908`e açık skor farkıyla 4-0 yenilen Bigaspor düşme hattının hemen üstünde yer alıyor. Bu arada aynı ilin takımları arasında oynanacak ilk ve ikinci yarı maçları da büyük önem taşıyor. Derbi kabul edilip, 6`şar puan önemindeki bu müsabakaların birincisi 2 hafta sonra (ilk devrenin sondan ikinci maçı) Bozcaada`da Bozcaadaspor`la Bigaspor arasında oynanacak.
 
Bölgesel Amatör Ligde statü
BAL’da 2 (iki) takımla temsil edilen iller; (Çanakkale):
2 takımdan biri TFF 3.Lig’e yükselir, diğer takım küme düşerse, o ilin yerel liginde birinci ve ikinci olan takımlar doğrudan BAL’a yükselir. 2 takımdan biri TFF 3.Lig’e yükselir diğer takım küme düşmezse, o ilin yerel liginde birinci olan takım doğrudan BAL’a yükselir. Küme düşmeyen takım ligdeki sıralaması ne olursa olsun o ilin yerel liginde ikinci olan takım ile baraj müsabakası oynar. 2 takım da TFF 3.Lig’e yükselmez ve küme düşmez ise bu iki takımdan sezon sonu puan tablosunda üst sırada yer alan takım BAL’da kalır, alt sırada yer alan takım yerel lig birincisi ile baraj müsabakası oynar. 2 takımdan biri küme düşerse o ilin yerel liginde birinci olan takım doğrudan BAL’a yükselir. Diğer takım BAL’da kalır. 2 takımın ikisi de küme düşerse o ilin yerel liginde birinci ve ikinci olan takımlar doğrudan BAL’a yükselir. 2012-2013 sezonunda BAL’dan 3.Lig’e çıkamayan ve küme düşmeyen takımlarla, yerel liglerden baraj müsabakaları sonunda veya direk BAL’a çıkan takımlardan 2013-2014 sezonunda BAL’a katılmayacağını bildiren takımların yerine o ilden bir başka takım BAL’a alınmaz.
 
OLAY SPOR
Paylaş