havadurum

Baklavada rekor satış

Her yıl olduğu gibi bu Ramazan Bayramı’nda da baklava satışları tavan yaptı.

520
Ramazan Bayramı’nda hizmet veren işletmeler müşterilerine baklava yetiştiremezken, Çanakkale’de baklava satışları rekora koştu. Ramazan Bayramı’nın vazgeçilmez tatlıları arasında yer alan baklava satışları üreticileri memnun ederken, çok sayıda işletme yüzün üzerinde tepsi tepki baklava sattı.
 
Ramazan Bayramı’nda tatlıcılara akın eden vatandaşlar, en fazla baklavaya yoğun ilgi gösterdi. Bayram için üretilen baklavalar kısa sürede tükenirken, tatlıcılar ek olarak baklava yapmak zorunda kaldı. Ramazan Bayramı’nda vatandaşlara baklava yetiştirmekte zorlandıklarını belirten esnaflar, bayramda en fazla tüketilen tatlılar arasında baklavanın yer aldığını ifade ettiler.
 
Baklava satışlarının her yıl olduğu gibi bu yıl da arttığını kaydeden esnaflar; “Bu bayramda baklava satışları geçen bayrama göre daha çok arttı. Bayram için tepsi tepsi hazırladığımız baklavalar kısa sürede tüketildi. Bu nedenle ekstradan baklava yapmak zorunda kaldık” dediler. Öte yandan bazı işletme sahipleri, 111 tepsi baklava satışı yaptıklarını dile getirdiler.
Paylaş