havadurum

Baja Troia Türkiye’de Heyecan Başladı

Çanakkale’de düzenlenen Baja Troia Türkiye, zorlu parkurlarda heyecanlı yarışlara sahne oluyor. Yarışın ilk gününde bazı takımlar elendi.

688

Çanakkale’de düzenlenen Baja Troia Türkiye, 10 ülkeden 50 sporcunun katılımıyla başladı. Zorlu parkurlarda yaşanan rekabet, yarışın ilk gününde bazı takımların elenmesine neden oldu.

Uluslararası Yarışa 14 Araç Kalabildi

Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) Avrupa Cross-Country Baja Kupası’nın 5’inci ve son ayağı olan Baja Troia Türkiye, Çanakkale’de gerçekleştiriliyor. Organizasyonda bugün “Helen-1” ve “Helen-2” etapları koşuldu. Bu etaplarda 25 araçla 50 sporcu mücadele etti. Ancak zorlu parkurlarda yaşanan yoğun rekabet sonucu bazı takımlar yarışa veda etti. Yarınki uluslararası yarışa Türkiye, Polonya, Macaristan, İtalya, Portekiz, Belçika, Arjantin, Fransa, Ukrayna ve İspanya’dan 14 araç ile 28 sporcu katılacak.

Türkiye’den 4 Araç Devam Ediyor

Yarışın ilk gününde Türkiye’den 8 araçla 16 sporcu start aldı. Bu araçlardan 4’ü yarışı tamamlayamadı. Yarınki yarışa Türkiye’den devam eden araçlar şunlar:

  • Burak Çukurova-Vedat Bostancı (Fiat)
  • Hakan Ertarman-Mehmet Köleoğlu (Toyota)
  • Cemil Uluocak-Mustafa Uluocak (Mitsubishi)
  • Mehmet Becce-Mehmet Özalp (Mitsubishi)

Yarışın ikinci ve son günü yine “Helen-1” ve “Helen-2” etapları olmak üzere toplam 4 etapla tamamlanacak. Yarışın sonunda kupanın sahibi belli olacak.(AA)

Paylaş