havadurum

Bağcı’dan ‘Karekod’ uygulamasına destek

Çanakkale Veteriner Hekimler Odası Başkanı Burhan Bağcı, süt ve ette ilaç kalıntısının önüne geçmek için veteriner ilaçlarında da ilaç takip sistemi (karekod) uygulamasına geçilmesi önerisine destek verdi.

580
Süt ve süt ürünlerinde tarım ilaçları kalıntısının insan sağlığını olumsuz şekilde etkilemesi nedeniyle ‘karekod’ uygulamasının faydalı olacağını belirten Çanakkale Veteriner Odası Başkanı Burhan Bağcı; “Oda olarak biz bu öneriyi olumlu karşılıyoruz. Sağlıklı bir nesil için Türkiye’deki veteriner ilaçlarında karekod uygulamasına geçilmesi gerektiğini devamlı söylüyoruz. Şu an bilinçsiz bir ilaç satışı olduğu için vatandaş hekime danışmadan alabiliyor. İlaç, sütte ne kadar kalıntı bırakıyor diye takip edilmiyor. Bu da belli sıkıntılara sebebiyet verebiliyor. Takip olursa, muhakkak daha uygun olur. Karekod uygulamasını Çanakkale olarak destekliyoruz” dedi.
 
Uygulama ile ilgili bir tavsiyede de bulunan Bağcı; “Reçetesiz ilaç satılmaması lazım. Aile hekimleri ve doktorlarda olduğu gibi reçete sistemi olması gerekiyor. Herkes kafasına göre ilaç kullanmamalı” diye konuştu. Öte yandan Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, veteriner ilaçlarında da ilaç takip sistemi uygulamasına geçilmesi gerektiğini dile getirmişti.
Paylaş