Ayvalık’ta Rüzgar ve Dalgalar ILCA yarışları başladı

2024-2025 TYF Yelken Ligi’nin üçüncü ayağı olan ILCA sınıfı Yıldızlar Kupası yarışları, 95 sporcunun katılımıyla başladı. Beş gün sürecek mücadelede şampiyonlar 22 Şubat’ta belli olacak.

544

Türkiye Yelken Federasyonu’nun (TYF) düzenlediği 2024-2025 TYF Yelken Ligi’nin üçüncü ayağı olan ILCA sınıfı Yıldızlar Kupası, Ayvalık’ta başladı. 18-22 Şubat tarihleri arasında Ayvalık Yelken Spor Kulübü ev sahipliğinde düzenlenen organizasyonda, ILCA 4, ILCA 6 ve ILCA 7 sınıflarında toplam 95 sporcu mücadele ediyor.

Yarışmacıları zorlu parkur, üst düzey rekabet bekliyor

ILCA sınıfı Yıldızlar Kupası yarışları, sporcuların strateji, dayanıklılık ve teknik becerilerini sınayacak özel bir parkurda gerçekleşiyor. Rüzgarın yönü ve hızına bağlı olarak belirlenen yarış rotalarında, sporcuların hız, çeviklik ve taktiksel manevraları büyük önem taşıyor.

Şampiyonlar 22 Şubat’ta belli olacak

Beş gün sürecek mücadelede, sporcular en iyi dereceyi almak için su üzerinde kıyasıya rekabet edecek. Yarışlar, 22 Şubat Cumartesi günü yapılacak ödül töreniyle sona erecek. Kategorilerinde dereceye giren yelkenciler, madalya ve kupalarını düzenlenecek törenle alacaklar.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş