havadurum

Ayvalık’ta düzenlenen yelken yarışları tamamlandı

Türkiye Yelken Federasyonu'nun Yelken Ligi'nin 1. Ayak Techno 293 Yarışları, Ayvalık'ın mavi sularında Cumhuriyet'in 100. Yılı coşkusuyla tamamlandı.

546

Ayvalık Belediyesi'nin Cunda Arkadeniz Plajı ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Yelken Federasyonu'nun Yelken Ligi 1. Ayak Techno 293 Yarışları, 4 gün süren heyecanlı bir mücadeleye sahne oldu. Her yaş kategorisinden yüzlerce sporcu, Ayvalık'ın eşsiz denizlerinde ve ünlü rüzgarlarında kendi kategorilerinde madalya için yarıştı ve Milli Takım'a katılma şansı elde etmek için mücadele etti.

29 Ekim'de Cumhuriyet'in 100. Yılı'nın kutlandığı özel bir günde gerçekleştirilen ödül törenine Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, ilçe protokolü, sporcular, aileleri ve vatandaşlar katıldı. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, tüm sporcuları ayrı ayrı tebrik ederken, Cunda Rüzgar Sörfü Kulübü'nün genç yetenekleri Halil İbrahim Yılmaz ve Toprak Doğan'a U-15 Genel Kategorisinde birincilik ve üçüncülük madalyalarını takdim etti. Ayrıca, Ayvalık'ın Avrupa Şampiyonu apoletli sporcusu Nurhayat Güven, U-17 Kızlar Kategorisinde 2.lik elde ederek büyük bir başarıya imza attı. Başkan Mesut Ergin tüm spor alanlarında olduğu gibi göreve geldiği günden bu güne su sporlarında da Ayvalık’ı bir merkez haline getirdikleri ve başarıdan başarıya koştuklarını ifade ederek, “Tüm sporcuları yürekten kutluyorum. Ayvalık’ta sporun ve sporcunun her zaman yanında olmaya, onlara destek olmaya devam edeceğiz”dedi.

(Esra Güller)

Paylaş