havadurum

Ayvacıklı kadınlar salonu doldurdu

Ayvacık ilçesinde “Kadınlarda Ruh Sağlığı” isimli konferans gerçekleştirildi. Ayvacıklı kadınlar 8 martta ruh sağlığını korumanın yollarını öğrendiler...

324
Ayvacık Belediyesi’nin organize ettiği konferansa yoğun ilgi gösteren kadınlara karanfil dağıtıldı. Konferansa Ayvacık Devlet Hastanesi hekimlerinden Dr. Senem Tekeoğlu ve Dr. Bircan Gören konuşmacı olarak katıldı.
 
Ruh sağlığı konusunda bilgiler veren Dr. Senem Tekeoğlu; “ Günümüzde gelişen teknolojiyle bir takım belirtileri önceden fark edebilme yetisine sahibiz. Ruh Sağlığı konusu ise kişilerle birebir sohbet etmeyi, hastayı tanıma ile ancak ölçülebilir. Evde eşlerinizin ve çocuklarınızın işten yada okuldan geldiklerinde ruhsal durumlarını anlayabilirseniz emin olunuz ki daha iyi iletişim kurabileceksiniz” dedi.
 
Dr. Bircan Gören ise; “Ruh sağlığı önemli bir konudur. Ancak ruh sağlığımızın kaybolmasında etken olan şeylere destek bir takım sorunlar olabilir. Bunlardan birisi de ağız ve düş sağlığımızdır. Karşımızdaki kişilerle sağlıklı iletişim kurma yolunu arıyorsak, diş sağlığımız çok önemlidir. Çocuklarımıza da bu konuda bir takım uyarılarda bulunarak, yapışkan ağızdan uzun süre gitmeyen yiyeceklere izin verirsek diş sağlığından söz etmek ileride onlar için mümkün olmayacaktır.” diye konuştu.
 
Yoğun programı nedeniyle şehir dışında olduğu için konferansa katılamayan Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin gönderdiği mesajında şu ifadelere yer verdi; “Yoğun iş programım nedeniyle katılamadığım etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmadığınız için şükranlarımı sunarım. Tüm dünyada kadınlara özel bir gün olarak ilan edilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle tüm kadınlarımızın gününü kutlar saygılar, sevgiler sunarım.”
 
“Her başarılı erkeğin yanında, başarılı bir kadın vardır”
Ayvacık Belediye Başkan Vekili ve Belediye Meclis Üyesi Münevver Erdem Yaşar ise, “Ayvacık’ta yaşayan bayanlarımız diğer bölgelerin bir çoğundan yüzyıllar önce söz sahibi olmuşlardır. Günümüzde ‘Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır’ düşüncesi değil de ‘  Her başarılı erkeğin yanında başarılı bir kadın vardır’ felsefesi taşınmalıdır” dedi.
 
Konferansın ardından Ayvacık Devlet Hastanesi doktorlarına Belediye Başkan Vekili Münevver Erdem Yaşar ve Ziyneti Şahin tarafından çiçekler ve teşekkür belgeleri takdim edilirken, doktorlara sorular yönelten kadınların memnun oldukları gözlerden kaçmadı.
Paylaş