Ayvacıklı kadınlar coştu

Ayvacık ilçesinde yaşayan kadınlar, düzenlenen organizasyonda bir araya geldi.

423
Kadınlar Matinesi’nde buluşan Ayvacık’lı hanımlar yaklaşık dört saat boyunca gönüllerince eğlendiler. Organize edilen etkinlik yoğun ilgi görürken, Ayvacık Belediyesi Yazlık Düğün Salonu’ndaki etkinlikte ayrıca kadınlara hediyelerin yanı sıra pilav ikramı yapıldı.
 
Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin’in yoğun programı ve şehir dışında olması nedeniyle katılamadığı etkinlikte Başkanlık görevine belediye meclis üyesi Mehmet Ali Eren vekalet etti. Etkinlikte bir konuşma yapan Eren, “Kadınların haklı mücadelesi bugünün dünyada kutlanan bir özelliğe sahip olmasını sağlamıştır. Bizler de aslında bunun önemini kurucusu bir kadın olan ilçemizde taşımaktayız. Milli mücadele dönemlerinde kadınlarımız erkekler kadar cesur mücadeleler vermiştir. Kendilerini medeniyetin beşiği olarak adleden dünya ülkelerinin hemen hemen hepsinin çok öncesinde kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkının verildiği bir ülkede yaşıyoruz. Bütün dönemlerde kadınlarımız ülkemiz için önemli bir  rol oynamışlardır” dedi.
 
Yaklaşık dört saat süren etkinlikte Çanakkale’nin Zeki Müren’i olarak bilinen ve aslen Ayvacık doğumlu olan sanatçı Altınay söylediği şarkılarla kadınları coşturdu.
Paylaş